Всички сме наясно, че трябва да запазим хладнокръвие в реалността,

...
Всички сме наясно, че трябва да запазим хладнокръвие в реалността,
Коментари Харесай

Как да преборим ковид стреса

Всички сме наясно, че би трябвало да запазим самообладание в действителността, наситена с суматоха, нервност и черна статистика. Списание „ Грация “ събра мнението на психолози и обобщава 8 метода да останем положителни в този сложен миг. Ето ги и тях, представени от Дарик.

Организирайте деня, както бихте го създали в „ естествена “ обстановка

Д-р Пол Макларън, психиатър и медицински шеф в болница Приорат Хейс Гроув в Кент, Англия, акцентира смисъла на ежедневното структуриране за поддържане на духа в сложен миг. " Рутина, рутина, рутина. Опитайте се да помислите кои са били основните детайли от живота ви преди актуалната обстановка: работа, обществено взаимоотношение – публично и неофициално, игра, фамилиарност, грижа за другите и домакинска работа. Опитайте се да намерите нов баланс, който работи за вас ". Макларън прибавя, че тези, които живеят с други хора, биха могли да създадат седмичен проект дружно, с цел да „ разделят ежедневните задания по метода, който най-добре дава отговор на всеки като персона “.

Увеличете силата на звука на музиката

Елиса Макрис, бизнес психолог в уелнес платформата „ Thrive “, е огромен почитател на смисъла на слушането на музика и цитира изследвания, показващи въздействието на тази процедура върху подобряването на настроението и даже намаляването на признаците на меланхолия и равнища на стрес.„ Обърнете внимание на връзката ум-тяло, когато слушате обичаната си музика. Ще забележите, че тя постоянно ви кара да се движите и да танцувате, което предизвиква отделянето на ендорфини и серотонин - хормон, който стабилизира настроението и покачва възприятието за благоденствие ". И още: " Музиката може да се употребява и за медитация. Като фокусирате вниманието си върху ритъма, вие незабавно ще отдалечите мозъка си от отрицателните мисли и страсти, като ще получите по-позитивен повсеместен взор ".

Прекъсвайте от време на време висенето в интернет

Д-р Мартина Паля, създател на Международната психична клиника, предизвестява, че несъразмерното потребление на обществените медии и мрежата може да е пагубно: „ Сърфирането в интернет през целия ден може да ни помогне да останем заети и да се борим със скуката, само че несъразмерната и негативна приложимост също може да ускори напрежението и безпокойството ни. Постоянното гледане на вести за пандемията или вредите, които е предизвикала, може да накара вашата тревога да загуби надзор “, предизвестява психологът, който предлага да ограничите времето, което прекарвате всеки ден на цифрови устройства и предизвиква потребителите да си вършат постоянни почивки от екрана.

Зелена светлина за придвижване

Психологът Елиса Макрис акцентира смисъла на упражненията за повишение на възприятието за позитивност. Независимо дали става въпрос за подготовка с обичания ви виртуален инстуктор или просто разходка, несъмнено е, че те покачат ендорфините и подобрят настроението.„ Упражненията ще ви оказват помощ да се почувствате по-енергични за деня, защото форсират сърдечния темп и подтикват циркулацията на О2 в тялото ви, което ви кара да се чувствате по-будни. “

Благодарете

„ Greater Good Science Center “ в университета в Бъркли разгласява изследване, което затвърди съществуващите проучвания за позитивното влияние на благодарността върху всекидневието. Това включва повишение на настроението и щастието, по-голямо задоволство, по-добър сън и по-голяма резистентност. Започнете да благодарите, като просто запишете в края на деня три неща, поради които сте се чувствали щастливи. По този метод ще придобиете по-добро чувство за нещата, за които би трябвало да сте признателни през този сложен миг.

Намерете баланс сред персоналния живот и работата

Преходът от офиса към отдалечена работа може да бъде сложен за някои. „ Изключително значимо е да осъзнаем значимостта на салдото сред професионалния и персоналния си живот “, споделя Черил Литгое, шеф на „ Benenden Health “. „ Ако позволим тези линии да бъдат размити, рискуваме да не се изключваме душевен и физически. Когато работите от у дома, е належащо да поддържате обикновено работно време и практики, където е възможно; подгответе се за работа както нормално, правете постоянни почивки, планирайте време за обед и се уверете, че всички действия, свързани с работата, са приключени в края на работния ден ". И още: „ Ако е допустимо, работете в оня ъгъл от пространството, който е надалеч от мястото, където се отпускате и не забравяйте да изключите всяко устройство, обвързвано с работата в края на деня “.

Поддържайте връзка с околните си

Всички психотерапевти са съгласни и признават смисъла, което нашите близки имат върху настроението и позитивността ни. „ Изключително значимо е да поддържате връзка, да създадете кръг от контакти - в случай че е допустимо, и да се уверите, че извличате максимума от онлайн общуването. Маркирайте идващите си позвънявания с обичаните хора в календара, организирайте седмично срещи с другари и търсете събития, които харесвате във виртуалната общественост ".

Опитайте нещо ново

Никой не чака да започнете да пишете разказ по време на ограниченията, само че в случай че имате нов план, върху който да концентрирайте вниманието си, това може да обърне нещата. Опитайте онлайн курсове или просто четете книгите, които имате на нощното шкафче. Независимо дали става въпрос за готвене или пускане на независим план, който постоянно сте отлагали, използвайте това време, с цел да вършиме тези неща, които нормално в никакъв случай нямате време да извършите. Но внимавайте, би трябвало да е занимателно - не си оказвайте прекомерно огромен напън, с цел да не получите нереалистични резултати. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР