Освободиха от ареста учителката, която беше задържана след разпространения клип

...
Освободиха от ареста учителката, която беше задържана след разпространения клип
Коментари Харесай

Освободиха от ареста учителката, малтретирала деца във Велинград

Освободиха от ареста учителката, която беше арестувана след публикувания клип с малтретиране на деца в детска градина във Велинград.

Обвинение на този стадий не е повдигнато, заяви районния прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев. Тя няма да се върне на работа в детската градина.

След 24 часа в ареста учителката към този момент си е вкъщи.

" Обвинение ще бъде повдигнато в един по-късен миг, когато правим експертизите, които следва да бъдат назначени на конфискуваните записващи устройства ", съобщи Радослав Бакърджиев, областен прокурор на Пазарджик.

Експертизите ще бъдат направени в Националния институт по криминалистика в София и не се знае какъв брой време ще отнеме това.

Вече е ясно,че скандалните записи не са от камерите за видеонаблюдение в групата на детската градина.

" Самият ъгъл на записа е по-различен. От там нататък кой и по какъв метод и с какво ги е направил следствието ще откри ", добави Радослав Бакърджиев.

Разпитани са чиновниците на детската градина. На този стадий няма данни за вътрешен спор.

Продължава работата по изясняване на създателя на скандалните видеа, които доведоха до уволнението и задържането на учителката. Децата, които на записа се вижда, че са измъчвани, са в потрес, описват
околните им.

" Посред нощ става става и пищи - бабо аз ще чувам, че Нели ще ме затвори вътре в тоалетната ", разяснява Ниязе Томанова, баба на Диего.

" Фани не желае да посещава градина, тъй като непрекъснато има тормоз. Не ѝ дава да пие вода ", сподели още Анелия Стойчева, майка на Фани.

С децата стартира да работи психолог, оповестиха от община Велинград.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР