Всички сме чували, че щастието обича тишината. Нашите родители също

...
Всички сме чували, че щастието обича тишината. Нашите родители също
Коментари Харесай

Какво не бива да споделяме на никого

Всички сме чували, че " щастието обича тишината ". Нашите родители също ни възпитаваха да не се хвалим доста и да бъдем по-скромни.
 Щастието, позитивната настройка, задачите, приятелите и по какъв начин да бъдем щастливи всеки ден
Как да си отгледаме благополучие

Колко малко ни би трябвало, с цел да бъдем същински щастливи

Каквото и да си приказваме, колкото по-малко хора са отдадени в детайлностите към нашия живот, толкоз по-добре. Просто тъй като не всички в близост са с положителни планове.

Разбира се, и крайностите не са за препоръчване. Никой не споделя, че би трябвало да мълчим за всичко, а единствено по-внимателно да се отнасяме към личните си думи. И в случай че можем, да не откриваме всичките си карти и да сме по-сдържани, когато описваме личните си достижения. Така нашата мощ си остава с нас.

Ето и какво не трябва да описваме на всички...

Големите ни ц ели и проекти
 Снимка 506271

Не единствено, с цел да не ни обезсърчат. Когато човек опише на висок глас своите проекти, неговият личен мозък към този момент ги възприема като свършена работа. Той стартира по-малко да се старае, с цел да доближи резултата, губейки мощ и мотивация.

Недостатъците ни

Не всички към нас са настроени благожелателно. И не всички на откровения ни роман за слабостите, минусите и страховете ще откликнат с готовност да оказват помощ. Ако се решите на такива откровения, то бъдете подготвени да чуете това, което сте споделили, от други хора и в несъответствуващ миг.

Личните талисмани, амулети и ритуали
 Снимка 506273

Това са обичани облекла, бижута или пък наши си ритуали и заклинания, които имаме вяра, че ни носят шанс. Ако приказваме прекалено много за чудодейната мощ на каквото и да било, бързо ще разберем, че сме я изгубили, тъй че дано си остане единствено за нас.

Личният ни живот

Не е нужно да споделяме информация от фамилния ни живот или за връзките в двойката, още по-малко пък интимни детайлности. Ако разсъждаваме метафорично - за какво да даваме ключове от нашата къща или спалня на непознати хора?

Парите
 Снимка 506272

Винаги би трябвало да се замисляме, когато загатваме източниците си на приходи, размера на заплатата, спестяванията си или проектите за нарастване на приходите. Информацията може да стигне до недобронамерени хора. Най-малкото, ще ни бъде мъчно да откажем заем на индивида, пред който сме споделили това, или да му намерим работа в нашата компания, в случай че ни помоли.

Успехите

Повечето хора са завистливи. Достатъчно е, че знаят за живота ни в общи линии. Защо е нужно да ги посвещаваме в детайлностите и да завираме в лицето им нашите достижения. Нашите триумфи и достижения са си наши, не сме желали да имаме всичко това, с цел да впечатлим някой различен, нали по този начин?

Във всичко е значима златната среда и рационалният метод, обобщава психологът Вера Бокарева на.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР