Всички проби, които сме направили, са отрицателни. Няма нови случаи

...
Всички проби, които сме направили, са отрицателни. Няма нови случаи
Коментари Харесай

Повтарят 8 проби в Плевен и Габрово заради съмнителни резултати

Всички проби, които сме създали, са негативни. Няма нови случаи на инфектирани с ковид у нас до този миг. Има обаче осем проби в Плевен и Габрово, които са съмнителни и ще бъдат повторени още един път, заяви на постоянния брифинг началникът на Военномедицинската академия генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, който е и ръководител на Националния действен щаб за битка с новия ковид COVID-19.
В средата на деня ще са подготвени повторните проби и ще стане ясно дали са позитивни или ще бъдат отхвърлени.
Той добави, че през вчерашния ден от ВМА са били изписани шест души, които са изкарали карантинния интервал, като през днешния ден ще бъдат изписани още петима индивида.
"Въпреки че са натоварени екипите, те се оправят. Предвиждаме отваряне на втори кабинет за съвещания и проби ", сподели още той.
"В света много ескалираха случаите. Само за последното денонощие имаме над 1500 инфектирани души, а Италия към този момент се подрежда на второ място след Китай по брой инфектирани с ковид. Във Франция, Германия и Испания инфектираните са над 1000'', добави проф. Мутафчийски.
"Иначе на Балканите в Албания са четирима, в Северна Македония също, а в Сърбия са двама и в Румъния са 17'', заключи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР