Всички ние познаваме дафиновия лист. Това е една от най-често

...
Всички ние познаваме дафиновия лист. Това е една от най-често
Коментари Харесай

Ето какво се случва, когато сложите дафинов лист в брашното и ориза

Всички ние познаваме дафиновия лист. Това е една от най-често употребяваните подправки в кулинарията. Присъствието й разрешава на ястието да се овкуси по необикновен метод. Малцина от нас обаче се замислят, че тези изсушени листа могат да бъдат употребявани и за редица други цели.
Какво се случва, когато сложим дафинов лист в брашното и ориза?
 Какво се случва, когато горим дафинов лист вкъщи Какво се случва, когато горим дафинов лист вкъщи
Eдвa ли имa дoмaкиня, кoятo дa нямa дaфинoв лиcт в кухнятa cи. Тoй e пoвeчe oт нeoбхoдим зa пригoтвянeтo нa нaй-рaзлични мecни и пocтни...
Време е да вдигнем завесите и да разкрием една от дълго защитаваните секрети, отнасящи се за известната фалшификация. Освен, че листата се ползват като лечебно средство при стомашни проблеми, ставни и белодробни болести, тя съумява да защищити брашното и ориза от вредители.

Дафиновият лист има свойствата на натурален репелент. Знаете ли, че огромна част от наличието на етеричното масло при дафиновия лист е евкалиптола. Той, както множеството от нас са чували, е натурален репелент и прогонва всевъзможни инсекти.
Ако желаете да се възползвате от тези невероятни свойства на подправката, направете го още в този момент. В бурканите или кутиите, в които съхранявате сухи подправки, било то брашно, захар, ориз, бобови или зърнени храни, поставете по няколко листа от билката.
 Ето какво може да ви отърве от хлебарките вечно! Ето какво може да ви отърве от хлебарките вечно!
Освен че са " главоболие " за някои домове, хлебарките могат да причинят също и алергична реакция. Там, където минават, хлебарки остав...

За нас ароматът й може и да е прелестен, само че за насекомите, включително и най-дребните вредители, напълно не е по този начин.
Веднага ще забележите отдръпването им и надали в миналото още веднъж ще се завърнат в дома ви, а още по-малко на местата, в които се усеща наличието на сушената билка.
Надяваме се, че сме ви били потребни и с помощта на информацията, споделена с вас, ще съумеете да предпазите сухите си подправки от нашествията на вредителите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР