Всеки шофьор на електрически автомобил знае от опит, че пробегът

...
Всеки шофьор на електрически автомобил знае от опит, че пробегът
Коментари Харесай

Елколата през зимата - как да държим консумацията под контрол?

Всеки водач на електромобил знае от опит, че пробегът понижава при мраз. Експертите дават препоръки по какъв начин да поддържате времето за зареждане в границите на границите макар зимните температури и по какъв начин да предотвратите загуба на обсег.

Ниските температури имат директно влияние върху батерията и затова върху пробега на електрическите транспортни средства. Причина номер едно за увеличеното ползване през зимата е отоплението на батерията на електрическите коли. За разлика от транспортното средство с двг, където по този начин наречената отпадна топлота от мотора способства за отопляването, електричеството на батерията би трябвало да се употребява за тази цел.

Повечето производители са изолирали батериите на електрическите коли, с цел да не се охладят изцяло. За да отбраните в допълнение акумулатора на вашия електромобил, когато е леден, би трябвало да включите нагревателя малко преди да започнете да шофирате. Докато колата към момента е обвързвана към кабела за зареждане, електричеството не се черпи от акумулатора, а непосредствено от контакта.

Повечето електрически коли към този момент могат комфортно да се подгряват авансово благодарение на приложение. Това освен има преимуществото, че акумулаторът на автомобила е изцяло зареден, когато започнете да шофирате - нагревателят също по този начин загрява акумулатора, тъй че да не губи потенциал.

Друг метод за икономисване на сила през зимата е да имате термопомпа в електрическа кола – доста нови модели са оборудвани с нея, само че може и да се инсталира в допълнение. Отпадната топлота не може да се съпостави с тази на мотор с вътрешно горене само че в композиция с нагревателя на автомобила, захранван от акумулатори, той също обезпечава приятни температури и също по този начин понижава потреблението на сила.

Но даже без термопомпа и гараж, има някои способи за понижаване на потреблението на сила. Много електрически коли към този момент имат по този начин наречения еко режим, който се концентрира върху оптималната успеваемост, когато става въпрос за ръководство на силата. В този режим моторът предава по-малко мощ към колелата, което се отразява позитивно на пробега.

Предвидливото, изпреварващо пътната обстановка шофиране също икономисва сила. Товключва поддържане на задоволително разстояние от транспортните средства начело, с цел да се избегне ненадейно прекъсване. Нежното ускоряване също оказва помощ за икономисване на сила и защищава батерията.

Освен това не би трябвало да се транспортират ненужни тежести в багажника или на покрива и би трябвало да се обърне внимание на налягането в гумите. Увеличението от 0,2 бара едвам се вижда в комфорта на шофиране, само че понижава разхода, без да жертва сигурността.

Кошмарът за доста водачи на електрически коли е концепцията да попаднат в тапи при минусови температури.Но тестванията демонстрират, че електрическите коли могат да устоят няколко часа в тапи, даже и при студен мраз, без пасажерите да замръзнат.

Разбира се, продължителността и потреблението на сила зависят от разнообразни фактори, като да вземем за пример потенциала на батерията и равнището на зареждане на батерията. Може да ви помогне да изключите отоплението на предното и задното стъкло и чистачките и да преминете от класическо отопление към отопление на седалките и кормилото, защото те загряват тялото доста по-ефективно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР