Всеки, който използват саксийни растения в градините си, във вътрешните

...
Всеки, който използват саксийни растения в градините си, във вътрешните
Коментари Харесай

Как да зазимим правилно външните саксийни растения

Всеки, който употребяват саксийни растения в градините си, във вътрешните си дворове и на терасата, всяка зима се сблъсква с проблем: по какъв начин да ги предпазим през дългата студена зима. Особено мъчно е в региони, където рисковите студове са чести, да се поддържат трайните насаждения в земята живи. Много по-трудно е да зазимите саксийните растения. Почвата, която е в градината, има прави температурите умерени, тъй като е в огромно количество. Малките количества в саксиите отделят топлината по-лесно.

Ето някои оферти. Основните правила са, несъмнено, да предпазваме почвата в саксиите от заледяване и цялостно изсъхване.

Първо проверете саксиите си. Уверете се, че няма място за събиране на вода върху почвената повърхнина, където тя може да замръзне, да се размрази и да замръзне още веднъж. Това е изключително нездравословно за многогодишните растения. Добрият дренаж е значим и пухкавата почва също е добра мярка за изолираност.

Най -добре е да ги преместите на закрито, където има място. Това може да значи гараж, мазе или оранжерия, в случай че имате такава. Неотопляем гараж ще понижи въздействието на външните температури и ще даде на вашите растения добър късмет за оцеляване. Покриването им с брезенти, откакто ги изолирате с навит вестник или картон, може да ви даде топлота от 2 - 3 градуса, което може да значи разликата сред оцеляването и замръзването. Мазетата, в случай че се отопляват, съставляват различен проблем. Може да са прекомерно топли. Това е добре, в случай че зазимявате здравец или друго растение, което ще продължи да цъфти в саксиите през студения сезон (не забравяйте да се уверите, че растенията ви имат задоволително светлина). Но някои може да се заблудят, че е пролет и ще бъдат „ шокирани “, когато бъдат пресадени на открито.

Няма място вътре? Или саксиите ви са прекомерно огромни, с цел да се местят елементарно? Помислете за закопаване на растенията в земята. Отново съмненията в температурата на почвата са умерени. Контейнерите - даже и най -големите - са по -податливи на заледяване. Изкопаването на вашите растения от контейнерите им през есента, откакто отрежете горната им част и ги заровите надълбоко - с няколко сантиметра мулч и почва от горната страна - ще усили възможностите им за оцеляване. По -малки саксии могат да бъдат заровени в по -големи саксии.

Защитата на дървета, шубраци и други дървесни саксийни растения, които не се нуждаят от подкастряне, изисква спомагателни грижи. Увийте деликатни стволове с защитно фолио, започвайки от почвената линия и продължавайки допустимо най -високо. Натрупването на листа и мулч към тези саксии, потреблението на тел или друга ограда, с цел да го задържите към саксията, също доста ще усили възможностите за оцеляване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР