Всеки, който до края на годината си направи подсилваща ваксинация

...
Всеки, който до края на годината си направи подсилваща ваксинация
Коментари Харесай

В Ню Йорк дават по $100 за бустерна доза

Всеки, който до края на годината си направи подсилваща имунизация против ковид в Ню Йорк, ще получи по 100 $, разгласи кметът на мегаполиса Бил де Блазио.
"Можете да дойдете в който и да е пункт за имунизация, проведен от града или от нашите сътрудници, да си извършите бустерна инжекция и да получите 100 $ ", сподели той на конференция, излъчена онлайн от кметството. По думите му за тласъка могат да аплайват и жителите на града, които са били имунизирани вкъщи. За задачата е належащо да се вкарат нужните данни в специфичен портал.
През последните 4 дни в щата Ню Йорк са регистрирани рекордно високи равнища на коронавирусни инфекции.
Десетки хора се редят на опашка пред мобилни пунктове за писиар проби. Въпреки това управляващите се надяват към този момент да избегнат локдаун.
От през днешния ден в Кипър всички работещи, включително имунизираните и преболедувалите ковид, би трябвало да показват на работното си място негативен PCR или бърз тест, и двата годни 7 дни. Освободени са единствено чиновниците с бустерна доза. До 6 януари децата на възраст 12-17 година ще могат да посещават заведения за хранене, театри, кина, игрища, сватби и кръщенета при две условия - да имат негативен PCR или бърз тест, годен 72 часа, и да са съпроводени от изцяло имунизиран родител. Всички настоящи сега ограничавания се удължават до 15 януари.
Баровете във Финландия ще затворят в 21 ч. на Бъдни вечер като част от новите ограничавания, заяви министър-председателят Сана Марин, представена от Франс прес. Тя вкара и спомагателен надзор върху работното време на заведенията за публично хранене и продажбите на алкохол за триседмичен интервал, започващ на 28 декември. Съгласно новите правила за влизане във Финландия всички жители на Европейски Съюз ще би трябвало да покажат негативен тест за COVID-19.
И Португалия затваря нощните клубове и питейните заведения от 26 декември до 9 януари, препоръчвайки на хората да работят от къщи. Премиерът Антониу Коща разгласи, че за настаняване в хотел ще се изисква отрицателен тест, а за празнувания навън на Новата година ще могат да се събират до 10 индивида на едно място. Отрицателен тест ще е нужен и за влизане в заведения за хранене, казина, за присъединяване в тържества на публични места.
В Германия от 28 декември също се вкарват нови ограничения против разпространяването на ковид, включително ограничение до 10 души на частните събирания за Нова година за имунизираните. За неимунизираните лимитът е от двама поканени. На всички германци се предлага да си създадат проби, преди да се съберат за Коледа или за Нова година. Ограниченията обгръщат и футболните мачове, които ще се играят без аудитория. Ще бъдат затворени нощните заведения, клубовете и питейните заведения.
Вчера Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че в Европа се задава "нова стихия " поради разпространяването на разновидността Омикрон. Вариантът към този момент е открит в най-малко 38 от 53-те европейски членки на СЗО. Той става доминиращ в страни като Дания, Португалия и Англия, където броят на инфектираните с него се удвоява за ден и половина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР