Всеки има различен вкус, но хората изпитват различни вкусови желания

...
Всеки има различен вкус, но хората изпитват различни вкусови желания
Коментари Харесай

Изборът на храна зависи от настроението

Всеки има друг усет, само че хората изпитват разнообразни вкусови стремежи според от настроението си. Желанието за сладко настава, когато човек мързелува.

От предозирането на захар в организма имунитетът понижава, нарушава се обмяната на веществата, функционалността на черния дроб, страда зрението. Много сладко употребяват хората, които не се пробват да решат проблемите си.

Когато е печален, човек протяга ръка към горчивите храни – горчица, ръжен самун, кафе. В резултат на предозиране с горчиви артикули се появяват хронични инфекции и болести на костите.

Песимистът желае кисело, както и всеки човек, когато е в неприятно въодушевление – колкото и да е необичайно, това е самобитна опция на сладкото, което се употребява при стрес.

 Изборът на храна зависи от настроението

Прекомерната консумация на кисели храни нанася щета на сърцето, белия дроб, стомаха, ставите и нарушава салдото на организма. Напрегнатият човек, който постоянно бърза за някъде, желае солени храни.

Много сол поставят в храната си изнервените хора. Прекомерната приложимост на сол обаче нанася щета на целия организъм, нападна най-много бронхите, бъбреците и ставите.

Желанието за тръпчива храна настава при опити за реализиране на дадена цел. Прекаляването с тръпчива храна води до заболяване на ставите и костите.

Пикантната храна се избира от хора, които са ядосани. Прекалената консумация на пикантни храни води до възпалителни процеси в черния дроб, стомаха и половата система.

Нуждата от пържена храна поражда при отмалялост и омерзение от труда. Прекаляването с пържени артикули води до претоварване на кръвоносните съдове и мозъка, до нарушение на работата на храносмилателната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР