Всеки ден се сблъскваме с огромно количество негативизъм, стрес и

...
Всеки ден се сблъскваме с огромно количество негативизъм, стрес и
Коментари Харесай

Тези истории ще ви върнат вярата в човечеството

Всеки ден се сблъскваме с голямо количество негативизъм, стрес и неприятно въодушевление. Волю-неволю доста от нас реагират на обкръжението в същия дух с друга доза негативизъм. Но в това време добрините, благодарността и приятните чувства също се предават посредством този „ вирусен “ резултат, просто ги срещаме по-рядко. Доказателство за тези истории, които ще образуват буца в гърлото ви и ще върнат вярата ви в положителното у индивида:

Прибирам се сутринта към у дома. На входа видях известие: „ Скъпи съседи! Днес към 9:20 на входната врата изгубих 20 лв.. Ако някой ги откри, занесете ги, апелирам, в ап. 26, Антония Петрова. Пенсията ми е 300 лв.. “ Извадих 20 лв., качих се до жилището, позвъних. Отвори ми баба с престилка.

Само като ме видя, протегнал парите, незабавно ме прегърна и се разплака от благополучие. И ми описа: „ Отидох за храна, върнах се и до момента в който съм вадела ключовете за вратата на входа, вероятно съм изпуснала парите “. Но изрично отхвърли да вземе парите! Оказа се, че за няколко часа аз съм шестият, който е „ намерил “ бабините пари. Хора, обичам ви за това, че сте такива!

***

Видях на улицата баба, която продаваше едно-единствено стайно цвете – виолетка. Стана ми жалост и платих 10 пъти повече, в сравнение с тя изиска. Тя през сълзи: „ Отивам до магазина да купя на дядото колбас “. Занесох цветето у дома, на идната заран то разцъфна.

***

Никога не съм се считала за привлекателна. Наскоро моят избраник не помни да затвори след нашия телефонен диалог. И го чух по какъв начин взе да споделя за мен на съквартиранта си. Колко красива съм през днешния ден и по какъв начин всичко до мен бледнее. И какъв брой мощно ме обича. Разплаках се. За първи път се почувствах красива.

***

С приятеля ми бяхме в мола и спечелихме плюшена играчка от рекламна викторина. Видяхме умствено изостанало дете с татко му и дадохме играчката на детето. То сподели: „ Благодаря “. Баща му едвам не се разплака. Оказа се, че малчуганът не бил приказвал от няколко месеца.

***

Преди четири месеца бях диагностицирана с плешивост (косопад). След месец изгубих косата си. Беше ме боязън да отида на учебно заведение, мислех, че всички ще ме гледат. На идната заран се позвъни на вратата, а 10 мои другари стояха извън с изцяло обръснати глави. Две от тях – момичета…

***

Наскоро се връщах от университета и край метростанцията видях боен деец. Той седеше до табела, на която бяха неговите ордени и медали. Наградите, които е заслужил по време на войната. Продавал ги, с цел да си купи нещо за ястие.

Приближих се, извадих цялото наличие на чантата си и му го дадох с думите: „ Вземете всички мои пари, само че не продавайте своята чест и героизъм за стотинките на хора, които са недостойни… “ Той се разплака, взе парите, събра ордените си и безшумно през сълзи прошепна: „ Благодаря, дъще “. В такива моменти имам възприятието, че мога да трансформира света. Те ми дават вяра.

***

В навечерието на моя 17-ти рожден ден 9-годишната ми сестра през целия ден се въртеше към мен с блеснали очи, тъй като искаше да ми даде своя подарък. На сутринта, както нормално, отидох да я събудя за учебно заведение. И споделих: „ Сега към този момент можеш да ми връчиш своя подарък “. Още преди да отвори очи, тя се протегна и ме прегърна с дребните си ръчички.

После бръкна под възглавницата и ми подаде плик с надпис: „ На скъпия ми брат за рождения ден! “ Отворих го и открих вътре банкнота от 10 Щатски долар, две банкноти от 10 лв. и една от 5 лв.. Това били безусловно всичките ú пари. Прегърнах и стоях по този начин дълго време, с цел да не види сълзите в очите ми.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР