Всеки ден броят на хоспитализираните в София се увеличава. Увеличението

...
Всеки ден броят на хоспитализираните в София се увеличава. Увеличението
Коментари Харесай

Фандъкова: Всеки ден хоспитализираните в София се увеличават. Спазвайте мерките!

" Всеки ден броят на приетите в болница в София се усилва. Увеличението по отношение на през вчерашния ден е с 84 души ", разяснява кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Кметът на столицата даде взаимен брифинг в постройката на Министерски съвет със здравния министър проф. Костадин Ангелов, от чиито думи стана ясно, че до края на годината здравната помощ в България се реорганизира и подкрепя, с цел да се оправи страната с коронавирусната рецесия.

" Очаквам до края на седмицата поетапно да стартира включването на ДКЦ-тата, които да са основали нужната организация ", разкри тя.

" Всички ние би трябвало да се погрижим лекарите в лечебните заведения да могат да ни лекуват. Трябва да съблюдаваме ограниченията. Те не са оптимално тежки, значимо е да се съблюдават и сме засилили оптимално контрола ", отсече столичният градоначалник.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов разяснява, че страната се намира в сериозна фаза с епидемията COVID-19. Числата са такива, че заболеваемостта е 300 души на 100 000 души население.

Припомняме, че от през днешния ден в София в деяние са две нови ограничения: " зелен кулоар " за извършване на покупки на възрастните хора над 65 година в часовия диапазон от 8.00 до 10.00 часа и влизане единствено с компаньон в моловете на деца до 18 година В комерсиалните обекти хората влизат само с защитни средства и спазвайки отдалеченост.

2 301 са новите случаи на COVID-19 по данни на Националния информативен портал. Направени са 8 702 теста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР