Всеки човек е запознат с ненадминатите ползи от консумацията на

...
Всеки човек е запознат с ненадминатите ползи от консумацията на
Коментари Харесай

Най-хранителните листни зеленчуци

Всеки човек е осведомен с ненадминатите изгоди от потреблението на плодовете и зеленчуците. Те са богати на скъпи хранителни субстанции, които са удобни за здравето и имунната система.

Зеленолистните зеленчуци са най-полезният вид зеленчуци, които доставят особени изгоди за човешкото здраве. Те работят превантивно против развиването на редица заболявания и са богати на витамини и минерали, нужни за пълноценното действие на организма.

Има обаче избрани зеленолистни зеленчуци, които се считат за най-полезни за консумация. Това е по този начин, защото техният състав е най-качествен и многокомпонентен.

Ето кои са най-хранителните листни зеленчуци:

Червено цвекло

Червеното цвекло или по-скоро неговите листа са извънредно потребни. Те са с високо наличие на витамини от групите A, C, B6, K. Освен това аленото цвекло е страховит източник на фибри и елементарно усвоими калций и желязо. Листата на този зарзават защищават от развиване на диабет и понижават рисковете от сърдечен удар.

Спанак

 Най-хранителните листни зеленчуци

Спанакът има скъпи хранителни и вкусови качества. Той е богат на витамините В и С и е страховит източник на магнезий. Затова спанакът се счита за превантивно средство против ракови болести.

Китайско зеле

 Китайско зеле - листни зеленчуци

Китайското зеле има богат хранителен състав, съдържайки витамини от групите А, С и К. Освен това зеленчукът доставя редица изгоди поради фибрите, калция и селена, които се намират в състава му.

Листно цвекло Манголд

 Най-хранителните листни зеленчуци

Листното цвекло има изключително потребни хранителни субстанции, които оказват удобни изгоди върху човешкото здраве. В неговия състав влизат витамини от групите А, С и К. Още повече - листното цвекло е богато на магнезий, мед и манган. То се счита и за отличен източник на каемфорол, който се счита за превантивно средство против друг вид рак.

Крес

 Листни зеленчуци - крес Снимка: Yordanka Kovacheva

Този зеленолистен зарзават е малко прочут, само че в действителност доста потребен. Той съдържа обилни дози от витамините А, С и К. В неговия състав влизат потребни антиоксиданти като лутеина. Полезните свойства на зеленчука са забележителни, само че най-основните от тях са, че защищава от развиването на рак, понижава увреждането на ДНК-то на белите кръвни тела и снижава триглицеридите в кръвта.

Редовно приготвяйте за себе си и околните си:

- салати с алено цвекло;

- спанак с ориз;

- каши със спанак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР