Все повече хора в днешно време страдат от депресия. Причините

...
Все повече хора в днешно време страдат от депресия. Причините
Коментари Харесай

Храни, които да консумирате при депресия

Все повече хора в днешно време страдат от меланхолия. Причините варират от загуба и тъга до генетична податливост, отношение (песимистично настроени ли сте по природа? ), промени в живота, стрес, липса на сън и физически извършения, обществена изолираност и хронична болежка или болест.

Симптомите на депресията постоянно варират от бодърствуване до яд и изтощение, липса на цел и мотивация, неспособност за започване или довеждане докрай на задания, обществена изолираност, хронична отмалялост и даже болки.

Изследване в British Journal of Psychiatry оповестява, че хората с диета, богата на пълноценни храни, по-рядко страдат от меланхолия. Друго изследване, оповестено в European Journal of Clinical Nutrition, открива, че тези, които ядат пресни плодове и зеленчуци, са по-малко депресирани.

Естествени съединения, които се борят с депресията

Една от аргументите за депресията са високите равнища на хомоцистеин в кръвта. Според изследване, оповестено в Psychosomatic Medicine, ниските равнища на фолиева киселина и витамин B12 водят до повишение на хомоцистеина и увеличението на риска от меланхолия. По този метод, увеличението на приема на фолати може да бъде един от методите за подкрепяне на битката с депресията.

Друго потребно вещество е селенът. Това е мощен антиоксидант, който понижава оксидативния стрес в мозъка, което от своя страна понижава депресията.

 селенът оказва помощ при меланхолия

Друг фактор е триптофанът, естествено срещаща се есенциална аминокиселина, която ни оказва помощ да си починем и да се усещаме по-добре.

Магнезият оказва помощ за понижаване на неспокойствието в нашите нерви и мускули и по този метод улеснява съня и по-доброто въодушевление.

Фибрите поддържат храносмилателния тракт, като понижават токсините и оказват помощ за основаването на чувство за задоволеност, спомагайки за понижаване на глада и поддържане на здравословно тегло. Теглото е толкоз значим фактор, тъй като затлъстяването е една от многото аргументи за меланхолия. Калият покачва умствената функционалност, което оказва помощ за понижаване на признаците на меланхолия.

Консумирането на храни, които покачват равнището на серотонин в мозъка, се смята за значителен фактор, с цел да се помогне за понижаване на признаците на меланхолия. Сложните въглехидрати в избрани пресни плодове и зеленчуци усилват производството на серотонин.

Плодове за битка с депресията

1. Цитрусовите плодове са богат източник на фолати, които понижават признаците на меланхолия.

 цитрусите са отлична храна при меланхолия

2. Боровинки, малини и ягоди са различен превъзходен източник на фолиева киселина, бореща се с депресията.

3. Доматите са плод, богат на ликопен, който поддържа неповторими фитонутриенти, които оказват помощ за понижаване на резултата на депресията.

4. Кивито съдържа цене комплекс от съединения, които оказват помощ в битката с депресията, в това число фолат, витамин К и триптофан.

5. Бананите са с високо наличие на съединения, които оказват помощ за освобождението на серотонин в мозъка, което покачва настроението. Те също по този начин имат мощна естествена сила, която е по-здравословна от кофеина и алкохола, които би трябвало да се заобикалят от тези, които страдат от меланхолия.

Зеленчуци, борещи се с депресията

1. Кръстоцветните зеленчуци като брюкселско зеле, зеле и броколи също са с високо наличие на фолати и омега-3.

2. Доказано е, че цвеклото облекчава признаците на меланхолия заради съединяване, известно като бетаин, което оказва помощ да се контролира хомоцистеинът.

3. Гъбите съдържат обилие от витамини, минерали и фитонутриенти, които се борят с депресията като селен, фолат и витамин D. Само шепа гъби дневно може да помогне за облекчение на признаците!

4. Ярко оцветените чушки са превъзходен метод да победим неприятното въодушевление и оказват помощ да се понижат признаците на меланхолия с тяхното богато наличие на фолат и В6.

Използвайте тези плодове и зеленчуци в рецептите си за сок и смути, с цел да си помогнете в битката с депресията. Не позволявайте на неприятното въодушевление да ви смачка!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР