Все повече българи са жертви на некоректни работодатели. За проблема

...
Все повече българи са жертви на некоректни работодатели. За проблема
Коментари Харесай

Българските работодатели дължат 30 милиона на служителите си

Все повече българи са жертви на неточни работодатели. За казуса алармираха няколко институции на среща с обмудсмана Мая Манолова. Най-потърпевши са чиновниците в селското стопанство, строителството и сферата на услугите.

Неизплащане на заплатата, ексклузивен труд и рисково за здравето и живота работно място, са измежду най-често срещаните проблеми на служащите у нас, предава "Нова телевизия ". На година жалбите за неизплатени трудови хонорари са над 4000. По данни на Инспекцията по труда годишно работодателите ощетяват чиновниците си с близо 30 милиона лв..

Трудовата употреба се среща най-често в бедните райони на страната и визира основно ниско образованите българи.

У нас нарушаването на трудовите права се смята единствено за административно нарушаване, настояват неправителствени организации. Например банкрутиралите или в разпродажба компании, които не са изплатили трудовото възнаграждение на хората с месеци, ще бъдат единствено санкционирани.

А в случай че се потвърди, че е налице "трудова употреба " към този момент приказваме за закононарушение. То обаче към момента се разпознава и потвърждава мъчно, безапелационен е омбудсманът. Темата ще бъде сложена от Манолова и синдикатите по време на европредседателството ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР