Все повече българи купуват имоти в Гърция. Най-предпочитаните места са

...
Все повече българи купуват имоти в Гърция. Най-предпочитаните места са
Коментари Харесай

Масово изкупуване на имоти. Нашенци превзеха гръцки остров

Все повече българи купуват парцели в Гърция. Най-предпочитаните места са в северните елементи на страната.

Ангел Герашев живее от 10 години на остров Тасос. Първоначално прекарвал летата със фамилията си в Гърция, след което взема решение да се реалокира да живее там. 
-->
" Преди към 15 години си купихме дребна къща в центъра на острова в Теологос, това е едно планинско село. Не бих споделил, че е по-евтино, само че самото място ми харесва повече. Морето е много по-различно от българското. Преди към 15 години, когато го купувахме, островът беше много по-див. Нямаше това застрояване, което има по българското Черноморие ", показа Ангел Герашев за България Он Ер.

Прави му усещане, че от ден на ден българи купуват парцели по гръцкото Средиземноморие. 

" За страдание, островът стартира да наподобява на българското Черноморие. Започна всеобщо изкупуване на парцели от българи и всеобщо застрояване. Има все по-малко диви места, които остават ", разяснява Герашев.

От строителна компания в Гърция удостоверяват, че търсенето на парцели от българи се е нараснало неимоверно, но също по този начин и цените на парцелите са се покачили.

" Започва от 2500 евро на кв.м ново строителство, като може да доближи до 15 даже 20 хиляди евроq според от съответния парцел. Най-скъпи са самостоятелниje парцели на безспорна първа линия ", сподели притежателят на строителна компания Климентина Георгиева.

В съпоставяне с летните парцели в България гръцките са три пъти по-скъпи. 

" Имотите по българското Черноморие несъмнено са доста по-евтини и доста по-достъпни за българските и рускоговорящите жители. Тук парцелите са най-малко 3 пъти по-скъпи. Предлагането на самата услуга, прелестните заведения за хранене, природата и спокойствието са доста по-предпочитани от българите към този момент ", показа още Георгиева. 

Експерти поучават преди да купуваме парцел в Гърция да се консултираме, с цел да избегнем подводни камъни, свързани с археологическите региони на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР