Все по-малко дрехи се правят с копчета, забелязвате ли? Но

...
Все по-малко дрехи се правят с копчета, забелязвате ли? Но
Коментари Харесай

Какво означава, ако намериш копче

Все по-малко облекла се вършат с копчета, забелязвате ли? Но те не престават да са настоящи, изключително при формалните дрехи. Сигурно всеки има у дома всякакви остарели копчета, прибрани и забравени в някой долап – постоянно може да потрябват за нещо.

Но случвало ли ви се е да намерите копче на улицата? Сигурно няма да му обърнете никакво внимание, камо ли да го вземете и приберете. Освен в случай че не сте наясно, какво значи да намериш копче.

В остарели времена хората са употребявали разнообразни знаци, с цел да поясняват сегашното, предсказват бъдещето и да се защищават от зли сили. С копчетата също са свързани доста поверия. Според вярванията, намерилият копче ще получи положителни новини.

Навярно се питате: Има ли значение какво е копчето и какъв брой дупки има? Смята се, че колкото повече са дупките на копчето, толкоз новините ще са по-добри и ще ви донесат по-голям шанс. Вярва се даже, че такова копче може да стане амулет, който със силата си да ви защищава от зли очи.

Как да си създадем амулет от откритото копче?

Вземете червен конец и прекарайте през дупките на копчето. Конецът би трябвало да мине през всички дупки. След това завържете аления конец на възел тъкмо до дупките, с цел да не се плъзга и мести копчето.

Талисманът ви е подготвен. Има обаче едно изискване, с цел да работи вярно – би трябвало да го носите постоянно с вас, само че да го скриете добре от очите на другите хора. Смята се, че в случай че някой го види, силата му ще изчезне.

Ако младеж откри копче, то може да му донесе смяна на работата с по-добра или покачване. Но в случай че копчето бъде открито от пенсионер, студент или възпитаник, това предизвестява за някакъв тип пътешестване.

Смята се също, че в случай че намерите зелено копче покрай дома си, това предвещава финансово благоденствие, паричен подарък, благосъстояние, премия, завещание и така нататък Когато намерите бяло копче на улицата, не забравяйте да го вземете и да го държите вкъщи в затворена кутия. Тя дава обещание благополучие, шанс и доста приятни събития. Но не се предлага да вземате черно, тъй като това може да притегли доста неприятно заболяване.

Не взимайте копчета с една или две дупки на улицата, в противоположен случай ще привлечете заболявания и несгоди на индивида, който го е изгубил.

Други вярвания за копчетата

 Намиране на копче Снимка: suetot/pixabay.com

- Ако ти се скъса твоето персонално копче, вероятно имаш проблеми с енергетика си;

- Ако следва да се срещаш с неприятни хора, които е ти въздействат зле, е добре да пришиеш всичките си копчета, по този начин те няма да могат да ти въздействат негативно;

- Ако зашиеш копчетата с хоризонтални бодове, ще укрепиш връзката с приятелите си;

- Ако зашиеш копчетата с отвесни бодове, това ще укрепи интуицията ти;

- Ако зашиеш копчетата с бодове като писмен знак Z, ще получиш успехи;

- Ако зашиеш копчетата с бодове като писмен знак Х, ще имаме здраве и красота;

- Ако зашиеш копчетата с бодове като писмен знак N ще се оправиш с ексцентрични житейски ситуации;

- Ако зашиеш копче на скрито място, то може да ти помогне да постигнеш мечтаните цели;

- Ако изгубиш твое копче, значи, че някой те мами или ти мисли злото.

- Не закопчавай копчетата си, отивайки някъде, това може да донесе проблеми, закопчей ги преди да тръгнеш.

- Не ший копче с дрехата върху себе си, по този начин ще си зашиеш паметта (или късмета).

Сега вероятно няма да подминете безразлично, когато видите изгубено копче. Огледайте го и преценете – вашето късметче ли е или ще го оставите там.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР