Все по-дълъг става списъкът на държавите по цял свят, които

...
Все по-дълъг става списъкът на държавите по цял свят, които
Коментари Харесай

Примката около неваксинираните срещу COVID се затяга в цял свят

Все по-дълъг става описът на страните по целия свят, които избират строги ограничавания за неимунизираните си жители за да ги принудят най-сетне да се решат на имунизация, написа Le Figaro .

Расте броят на страните в Европа, а и на останалите континенти, които вкараха (или се готвят да въведат) по-тежки ограничавания за неимунизираната част от популацията си, с убеждението, че те са тези, които се заразяват с тежки форми на Covid-19 и по този начин усилват натиска върху лечебните заведения. Така все по-усилено се стяга примката върху отказващите да се имунизират. Те имат все по-малко достъп до изискванията за " естествен " живот, като са изключени от доста обществени места или публични услуги, и даже от избрани обществени придобивки, написа изданието.
Бундестагът задължи здравните служащи и бойците да се имунизират
Бундестагът утвърди решението за наложителна имунизация на здравните служащи, съобщи Агенция Франс Прес. Долната камара на немския парламент прочие..
Прочети повече
Франция

Във Франция, макар че парламентарният спор по новия законопроект към момента не е завършил, към този момент наподобява ясно, че достъпът до публични места (ресторанти, кина, музеи, спортни зали, огромни търговски центрове и доста др.), както и до превоза с влакове и рейсове сред обособените райони, към този момент ще бъде вероятен само за хора с " цялостен имунизационен цикъл ". Здравният министър на Франция Оливие Веран в прав текст призна, че задачата на тези ограничения е да се окаже напън върху неимунизираните, с цел да бъдат уверени да си сложат ваксини . " Трябва да разберете, че занапред нататък към този момент не можете да смятате, че за вас няма риск ", съобщи той, акцентирайки, че 70% от пациентите на интензивно лекуване в парижките лечебни заведения са неимунизирани.



 

Подобно е ситуацията в доста други страни. От декември 2021 година имунизационни пропуски има в Германия , Австрия , Чехия , Естония , Латвия , Гърция , Ирландия , Малта и Румъния . В тези страни към този момент не е вероятен достъп до избрани места даже с негативен резултат от антигенен или PCR тест.
Сенатът на Съединени американски щати отхвърли наложителното имунизиране в частния бранш
Сенатът на Съединени американски щати отхвърли наложеното от президента Джо Байдън наложително имунизиране против Covid-19 в частни компании с над 100 чиновници,...
Прочети повече
Към тях в този момент се прибавя и Италия , където от 10 януари фрапантно се свива достъпът на неимунизирани към цялостен лист от публични места. Освен питейни заведения, заведения за хранене и спортни обекти, за тях към този момент ще бъдат недостъпни хотелите, религиозните церемонии, ски курортите, университетите и метрото. " Онези, които отхвърлят имунизацията, повече няма да имат достъп до обществен живот. Нито до превоза " , заключи обстановката Il Giornale.

Сериозни ограничавания за неимунизираните има в Мароко и Алжир , а в Австралия те даже не се позволяват в общинските библиотеки. В огромни обитаеми места във федералните щати пък здравната политика е оставена на преценката на локалните управляващи - подобен е казусът в провинция Квебек ( Канада ) или в Ню Йорк ( Съединени американски щати ), където чиновниците в частния бранш са длъжни да се имунизират. В съветската столица Москва кметът в края на предходната година наложи възбрана за излизане за период от четири месеца на неимунизирани лица на възраст над 60 години.

Задължението за имунизационен документ за достъп до избрани места в някои елементи на света към този момент се е популяризирало и до такива постоянно посещавани обекти от ежедневния живот като държавните администрации или частните компании. Такъв е казусът с Тунис , където от края на декември работи сходен декрет на президента Каис Саид макар енергичните митинги на Amnesty International. Разпоредбите на този текст, който ще остане в действие за интервал от шест месеца, " излишно заплашват средствата за прехранване на тунизийците, като им постановат прекалено строги наказания при положение на неспазване ", обявиха от неправителствената организация в свое изказване.

Не по-различна е обстановката в Саудитска Арабия , където единствено имунизираните има право на достъп до избрани публични места и до публичния превоз.


Организация на обединените нации: Насилственото имунизиране в никакъв случай не е задоволително
Насилственото имунизиране в никакъв случай не е задоволително, съобщи ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида, като акцентира, че страните, които обм...
Прочети повече
 



Снимки: Getty Images

Задължителна имунизация

Някои страни към този момент вкараха и наложителна имунизация освен за избрани категории лица, а за всички.
Протестиращи: Ваксините да не стават наложителни - СНИМКИ-ВИДЕО
Десетки протестиращи против COVID-ваксините и ограничаващите ограничения излязоха на митинг в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. „ Ако...
Прочети повече
Първият подобен случай е Ватикана , където някои швейцарски гвардейци бяха принудени да изоставен работа още през октомври след отхвърли им да се имунизират. Ваксината е наложителна и в две властнически страни в Централна Азия - Таджикистан и Туркменистан . В Индонезия също – въпреки там единствено една трета от популацията да е имунизирано, на процедура всички неимунизирани са обект на наказания. Задължителна имунизация има и в Еквадор (от петгодишна възраст) и във Федеративните щати на Микронезия в Тихия океан. В Нова Каледония , френската задморска територия, от септември също е наложена наложителна имунизация на всички възрастни, макар че за момента не са планувани наказания за нарушителите.

Австрия , както към този момент сме писали, стана първата европейска страна, която наложи наложително имунизиране от февруари 2022 година При отвод санкциите могат да доближат до 7200 евро.

Икономически наказания

Друг заобиколен метод за налагане на обвързване за имунизация са икономическите наказания за неимунизираните. Това бе признато в Канада, където на неимунизираните лица, останали без работа, е отказано правото на застраховка за безработица.

И най-после, в Сингапур от 7 декември неимунизираните пациенти с Covid-19 би трябвало сами да си заплащат медицинските разноски за хоспитализация при приемане за интензивно лекуване. Средната цена на подобен престой е към 16 200 евро.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР