Все още неофициално, но изглежда, че заради силния преференциален вот

...
Все още неофициално, но изглежда, че заради силния преференциален вот
Коментари Харесай

Андрей Слабаков изглежда съвсем близо до Европейския парламент за сметка на Лиляна Павлова

Все още импровизирано, само че наподобява, че поради мощния преференциален избор режисьорът Андрей Слабаков ще стане евродепутат, защото Вътрешна македонска революционна организация ще вземе още един мандат – само че не от „ Демократична България ”, а от ГЕРБ, написа в. " 24 часа ".
Причината са сметки на медията, че Вътрешна македонска революционна организация имат втори най-голям излишък като дроб от всички партии и обединения, които минават бариерата от 5,88% - 0,47. Първият е на Българска социалистическа партия, което в действителност им дава пети мандат – другояче биха имали четирима евродепутати. А листата на Вътрешна македонска революционна организация е преподредена поради мощния преференциален избор за Андрей Слабаков.
“Очевидно някои хора ми имат доверие и им давам обещание, че няма да го продам, както направиха някои от другите български депутати. Аз съм от хората, които приказват това, което мислят. Смятам да пазя единствено и само ползите на България. Каквото съм казвал, това съм и правил. Никога не съм подвеждал някого и съм извънредно признателен, че хората ми имат вяра. Освен това давам обещание това, което приказвам в Брюксел, да го приказвам и в София, тъй като има доста огромен проблем с една част от другите евродепутати, които едно приказват в Брюксел, а друго - у нас ”, разяснява Слабаков.
В листата на ГЕРБ някогашният районен министър и министър на европредседателството Лиляна Павлова също се е показала мощно с преференциите, само че незадоволително мощно, написа в. " Сега ". Неофициално сметката сочи над 25 500 гласа за нея, само че това не ѝ е задоволително да отиде напред в листата, тъй като ѝ трябват над 28 000 гласа. Това обаче са неокончателни данни – дотук ЦИК е разгласила резултати при 95,20% изброени протоколи.
Припомняме, че също импровизирано наподобява Сергей Станишев е стигнал с преференции от пето до второ място в листата на Българска социалистическа партия, въпреки че ръководителят на Столетницата Корнелия Нинова не удостовери новината. Все отново Елена Йончева е получила над два пъти и половина повече преференции от него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР