Все още не е ясна кандидат-президентската двойка на основния противник

...
Все още не е ясна кандидат-президентската двойка на основния противник
Коментари Харесай

Мистерия. Има ли конкурент на Радев?

Все още не е ясна кандидат-президентската двойка на главния съперник на двойката Румен Радев - Илияна Йотова. ГЕРБ не афишират имена, макар изказванието на водача им, че към този момент е ясно кой ще влезе в борбата за президентството.

От Движение за права и свободи също не споделят дали ще излъчат своя президентска двойка, само че към този момент обявиха, че няма да поддържат Радев за втори мандат. И от " Демократична България " пазят имената до последния миг.

В обстановката избори 2 в 1 ГЕРБ се чака да заложат на партийна фигура, с цел да може да се засилва електоратът им. Такива са настроенията в партията към този миг. И през днешния ден обаче не пожелаха да кажат имена.

Засега заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен вицепремиер Томислав Дончев наподобява фигурата, към която ГЕРБ би се обединила. Той дава отговор на профила, обрисуван от водача на партията Бойко Борисов - прочут, диалогичен. Твърди се, че името на кмета на Бургас Димитър Николов също е измежду вероятните претенденти. Сред тях е и кардиологът Иво Петров, който е общински консултант от гражданската квота на ГЕРБ.

Преди да се стигне до този вид, въпреки всичко се завъртяха имената на фигури отвън ГЕРБ. Сред тях: известни лекари, поели борбата с пандемията на първа линия като професор Венцислав Мутафчийски.

Той обаче предпочел да не се ангажира с политика. Бившият началник на " Пирогов " Асен Балтов отхвърли да разяснява дали са водени диалози с него. Потърсихме и президента Петър Стоянов, който напомни, че към този момент е декларирал, че няма да е безстопанствен претендент. Според информацията на " По света и у нас " ГЕРБ още не са решили дефинитивно коя да е фигурата. Структурите имат период до неделя.

Последният ден, в който ГЕРБ и останалите обединения могат да кажат коя ще е президентската им двойка, е 12 октомври, написа bnt.bg,.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР