Контролираният от Русия Луганск е атакуван два пъти в рамките

...
Контролираният от Русия Луганск е атакуван два пъти в рамките
Коментари Харесай

Украйна удари два пъти контролирания от Русия Луганск

Контролираният от Русия Луганск е нападнат два пъти в границите на три часа късно вечерта на 27 май. Това споделиха публични лица, съобщи " Ройтерс ".

Изглежда, че и при двата удара са избухнали пожари. Украйна не направи формален коментар по двата случая.

Леонид Пасечник, назначен от Русия губернатор на Луганска област, сподели, че първата офанзива е била към 21 часа и е изработен с касетъчни муниции. Пасечник уточни, че вследствие на офанзивите са избухнали пожари, а информацията на жертви към момента се обяснява.  По информация на съветската организация ТАСС, която се базира на службите за незабавна помощ, има ранени.

Украински медии и военни блогъри разгласиха фотография на това, което описаха като огромен пожар в града. Руското външно министерство заяви, че вторият удар е бил към среднощ в същия регион.

Родион Мирошник , специфичен дипломат на министерството, сподели, че жителите на града са чули две детонации в един и същ квартал.

В канала си в Telegram Мирошник написа, че " не може да се изключи, че вторият удар е настъпил на мястото, където избавителните екипи се оправят с следствията от предходната ракетна офанзива ".

Според украинските новинарски издания задачата на втория удар е било летище и разгласиха видео на пожар, разпространяващ се в необятен регион.

Украинските военни са подхванали минимум три офанзиви против Луганск и околните региони през последните седмици, ориентирани основно към хранилища за предпазване на гориво.

Русия анексира региона на Луганск няколко месеца след нахлуването си през февруари 2022 година, дружно с Донецк, Запорожие и Херсон, макар че не управлява изцяло нито един от тях.
 С
С " разпадът на Съюз на съветските социалистически републики е покруса " Путин анексира Донбас, Запорожие и Херсон

За нашия народ, за огромната историческа Русия и бъдещите потомство, да защитим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР