Все още има много хора, които вярват в различни поверия

...
Все още има много хора, които вярват в различни поверия
Коментари Харесай

Суеверията и мястото им в нашия живот

Все още има доста хора, които имат вяра в разнообразни поверия и съблюдават всевъзможни правила, с цел да заобикалят възможни несгоди в живота си. Кои са най-разпространените суеверия и защо?

Те са известни на всички:

- да не се оставя чантата на земята, с цел да не избягат парите;

- да се носи червен конец срещу урочасване;

- да се поставя синьо мънисто на ръчичката на бебето със същата цел;

- да не се вършат огромни покупки в понеделник или при започване на месеца;

- да не ти пресича черна котка пътя;

 Суеверия

- счупените огледала носят злощастие в любовта и още доста други.

В последна сметка човек се оказва оплетен във всички тези вярвания, които освен не му оказват помощ в живота, само че го напрягат и задушават в допълнение. Понякога е нужно доста време, с цел да се осъзнае, че провалените връзки не се дължат на счупените огледала, а на погрешно взети решения. Четенето на хороскопа и следването на повелята на звездите няма да докара до подобаващи кармични връзки, нито ще обърка предопределеното от ориста.

Имаме ли потребност от суеверия и хороскопи? Трябва ли да си баем и леем патрон при всеки случай и житейска компликация?

Животът е прекомерно къс и задоволително под напрежение и динамичен, с цел да го усложняваме в допълнение. Няма потребност да се следи с кой крайник се потегля към значимо събитие. Успехът в начинанието се дефинира от личните сили, благоприятни условия, кураж и подготовка, а не от вярното пристъпване.

Парите идват не когато ни засърби дясната ръка, а когато сме се потрудили за тях. Няма потребност да се заобикалят всички черни котки в квартала, да се носи синьо, алено и шарено; да се пази в загадка хубавото, с цел да не се провали, и всички тези писани и неписани правила, които ни уморяват и дезориентират в последна сметка.

Откъде са пристигнали всички тези безумни поверия и безбройни предубеждения?

 Суеверията и мястото им в нашия живот

Истината е, че множеството суеверия са почнали като почтено предизвестие. Суеверието, че в случай че момиче го заметат с метлата, няма да се ожени, идва от констатацията, че щом е толкоз несъобразителна и мързелива, че не се помести от пътя на метлата, момата няма да бъде поискана за младоженка. Тази простичка констатация незабелязано е минала в плашещо поверие, което не носи никаква изгода.

Обяснението на произхода на всяко поверие може да бъде разковничето, което ще помогне на доста хора да спрат да имат вяра в него. Така ще изкоренят страховете си, тъй като няма нищо по-лошо от страха, изключително когато е изцяло непростим.

Стимулирането на вярата в личните сили и благоприятни условия, а не уповаването на невидими сили ще сътвори изискванията за триумф. Всеки самичък би трябвало да се погрижи за щастието си, а не да чака някой различен да го направи. Самопознанието и напъните за повишение на личните благоприятни условия са това, което би трябвало да замести суеверията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР