Все още има хора в целия свят, които отричат изменението

...
Все още има хора в целия свят, които отричат изменението
Коментари Харесай

Човекът ли е отговорен за промяната на климата? Проверка на фактите:


Все още има хора в целия свят, които отхвърлят изменението на климата. Какво обаче демонстрират научните проучвания? Дъждовни води събра обстоятелствата:

Опостушителна суша в Монтерей, Мексико, смъртни случаи след отчупване на част от ледника Мармолада в Италия,. Това са единствено част от естествените феномени, които деятели считат за. Но надалеч не всички са уверени, че климатът се трансформира в следствие от дейностите на човечеството. Дъждовни води ревизира обстоятелствата.  

Вярата в климатичните промени е политически въпрос

Все още има хора в целия свят, които отхвърлят изменението на климата. Според изследване на YouGov от тази година 5% от германците не имат вяра в световното стопляне. В Съединени американски щати те са 9 на 100, а 23% не са сигурни. 

Клаус Оберауер, когнитивен психолог от Университета в Цюрих, счита, че вярата в изменението на климата не зависи от равнището на обучение. Oтричането на климатичните промени е " комплицирана политическа тактика ", споделя той. Хора дефинират този теоретичен въпрос като въпрос на позиция, с цел да се разпознават с избрана политическа ориентировка, разяснява Оберауер пред Дъждовни води.

Въпросът за изменението на климата обаче не опира до усеща или позиция, а до обстоятелства. Какво споделят те?

Твърдение: " Глобалното стопляне не съществува, няма изменение на климата "

, като разгласява част от изявление на Си Ен Ен с метеоролога Джон Колман. По време на разговора съоснователят на Weather Channel отхвърля световното стопляне.

Какво сподели инспекцията на обстоятелствата на Дъждовни води: Това е неистина

Въпросното изявление е било показано по малкия екран през 2014 година.. Метеорологът почина през 2018 година. Отричащите климатичните промени обаче продължават да се базират на негови изявления. Твърдението в туита е недоказано и опонира на научните заключения.

Научно потвърдена ли е смяната на климата?

Отговорът на този въпрос е елементарен - да. Глобалното стопляне и изменението на климата са научно потвърдени, освен това от десетилетия. Всъщност откривателите са открили, че изменението на климата е почнало преди повече от 180 години по време на началото на индустриалната гражданска война. В  учени от 195 страни заявяват, че съществуват от ден на ден доказателства за рискови метеорологични феномени като горещи талази, значителни превалявания, суши и тропически циклони.

Експертите предизвестяват, че горещините и пожарите ще зачестяват.

Те откриват и доказателства за човешкото въздействие върху световното стопляне. Още през 1995 година експертната група заключва: " Балансът на доказателствата сочи значимо човешко въздействие върху международния климат ".

Германският консорциум за климата (DKK), че всички елементи на климатичната система като океани, лед, суша, атмосфера и биосфера са се затоплили доста през последните десетилетия. 

Затова и специалистите са безапелационни, че световното стопляне би трябвало да бъде лимитирано до 1,5 градуса по Целзий. В противоположен случай то ще докара до голям брой катаклизми. 

Отговорен ли е индивидът за изменението на климата?

, че забързаното изменение на климата, което следим, е породено от индивида. Едно и е стигало до извода, че 99% от тях са съгласни, че изменението на климата е породено от човешката активност.

През 2021 година и, в което откривателите употребяват сателитни наблюдения на земната радиация, с цел да покажат, че изменението на климата не е естествено, а е породено от хората.

Изгарянето на изкопаеми горива като въглища, петрол и природен газ води до обособяване на въглероден диоксид. Съвместно с останалите парникови газове той блокира топлинното лъчение, което води до стопляне на Земята. " През 2020 година средногодишните концентрации на CO2 са били съвсем с 50% по-високи, в сравнение с преди началото на индустриализацията ", показва уебсайтът на DKK.

Към 12 юли 2022 година. За финален път равнището на CO2 е било толкоз високо преди към 3 милиона години, когато морското ниво е било с към 30 метра по-високо и актуалните хора не са съществували.

Кои естествени бедствия са провокирани от климатичните промени?

" Заради измененията в климата рисковите феномени се трансформират във връзка с честота и активност, което значи, че те стават по-чести и по-силни ", споделя Мари-Луиз Бек от DKK.

Според вероятността от рискови превалявания, сходно на тези, които провокираха през 2021 година, се е нараснала до девет пъти.

Наводненията в Германия през 2021 година лишиха десетки човешки животи и провокираха вреди за милиарди евро.

Андреас Бекер от Германската метеорологична работа изяснява, че тези наводнения въпреки всичко са доста рядко въпреки изменението на климата.  " Но без изменението на климата такива превалявания биха се случвали едвам на 20 000 години ", споделя метеорологът.

" От изследването излиза наяве също по този начин, че интензивността на тези рискови превалявания се е нараснала с сред 3 и 19% заради провокираното от индивида световно стопляне в района ", се споделя в изказване на Германската метеорологична работа.

Извод: Има теоретичен консенсус по тематиката

Съществува съвсем стопроцентов теоретичен консенсус, че климатът се трансформира. И отговорността за това е на хората. Всичко това води до зачестяване на рисковите метеорологични феномени,
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР