Времето днес ще бъде предимно облачно, сутринта в много райони

...
Времето днес ще бъде предимно облачно, сутринта в много райони
Коментари Харесай

Синоптиците очакват дъжд, казаха кога ще се оправи времето

Времето през днешния ден ще бъде най-вече облачно, сутринта в доста региони – мъгливо. Слаби валежи от дъжд ще има преди обяд тук-там основно в Северна България и крайните западни региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 7°.

Над планините ще е най-вече облачно, мъгливо, основно преди обяд с валежи от сняг, под към 1500 метра - от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към 1°.
-->
Над Черноморието ще е най-вече облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има над северните региони. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 7-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък и петък ще доминира облачно време, тук-там с превалявания, най-вече слаби и най-вече от дъжд. През първия ден ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт и едва ще се затопли. През втория ден вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне; температурите едва ще се намалят - минималните ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 5° и 10°. През почивните дни облачността ще се задържи по-често забележителна. В събота ще духа слаб до сдържан западен вятър, към момента има нараснала възможност за слаби превалявания. Дневните температури още веднъж ще се покачват. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и в множеството региони ще е сдържан. Вероятността за превалявания понижава, облачността ще стартира да се раздира. В понеделник ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще отслабне и ще стане от югозапад. Във вторник още веднъж облачността по-често ще е забележителна, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще е до сдържан, от югозапад и ще се затопли още.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР