Време е да разберем отговорите на всички въпроси заедно. Така

...
Време е да разберем отговорите на всички въпроси заедно. Така
Коментари Харесай

Burnout: Как да се справим с него?

Време е да разберем отговорите на всички въпроси дружно. Така нареченият “burnout ” придобива все по-големи измерения през днешния ден. Това е синдромът на прегаряне, който повлиява върху възприятието на безсилие и загуба на интерес, проявени в резултат на прекомерното доста време работа.

Професионалната отдаденост на един чиновник, който намира смисъл на живота си с помощта на работата или обществената еднаквост, която му дава съответна работна роля, постоянно може да докара до физическо и психическо прегаряне.

Обикновено това е профилът на човек, който живее, с цел да работи, а не работи, с цел да живее. Финансовите награди, високите професионални цели и персоналните упоритости постоянно са неприятни съветници, които последователно ни водят до така наречен “burnout ”

 Така нареченият “burnout ” придобива все по-големи измерения през днешния ден.

Фотография: Pexels.com

Какви са признаците?

Можем да ги сведем до три равнища:

1/ Хронична отмалялост и изтощение;

2/ Негативни усеща и незадоволеност към работата;

3/ Намалена продуктивност.

Какви са аргументите за така наречен “burnout ” ?

Често този развой повлиява върху по-уязвимите категории служащи, които имат податливост да оферират без ограничавания допустимо най-вече в работен подтекст, както и върху работещите, които желаят да имат цялостен надзор и всичко да минава през тях.

Освен това, психологическият напън от количеството работа, както и неналичието на интерес към предмета на работа, сътрудниците и самата работна среда могат да допринесат за „ прегарянето “ на човек.

Много постоянно тревогата и депресията се преплитат с термина „ прегаряне “, само че не постоянно имат общо.

 Какви са аргументите за така наречен “burnout ”?

Фотография: Pexels.com

Как да разберем, че „ бърнаутваме “?

Когато човек прогресивно вижда, че психо-емоционалното му положение на работното място се трансформира и се усеща изнемощял и отпаднал, даже незадоволен от представянето си, е добре да разпознае тези промени и да се концентрира върху персоналните си потребности.

Много пъти това влиза в несъгласие със отговорностите му и колкото по-дълго не осъзнава какво се случва с него, толкоз повече се насочва към професионалното „ прегаряне “.

 Как да разберем, че „ бърнаутваме “?

Фотография: Pexels.com

Как да се оправим с процеса “burnout ” ?

При различаване на признаците, които може да са налице на ранен стадий, значимо е човек да работи в точния момент, с цел да предотврати утежняването на казуса.

От огромно значение е да си дадете пространството и времето, от което се нуждаете, с цел да се справите със себе си на психическо и физическо равнище. Също по този начин би трябвало да си поставите граници, с цел да може да си починете от работата, или пък да си създадете условия на работното място, тъй че стресът да е работлив и управляем, а не дисфункционален.

В случаи, в които обстановката се усеща неконтролируема, би било добре да се консултирате със експерт.

Да се научим да споделяме „ Не “ ни прави щастливи

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР