Има начини как да се наслаждавате на самотата. Малко уединение

...
Има начини как да се наслаждавате на самотата. Малко уединение
Коментари Харесай

8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Има способи по какъв начин да се наслаждавате на самотата. Малко усамотение може да бъде релаксиращо. Много неща могат да ви накарат да се почувствате самотни, изолирани и нещастни. Но от време на време самотата е неизбежна. Може да се наложи да се пандизите надалеч от другари, с цел да завършите план. Може да бъдете сложени в нова среда без удобствата на старите си другари.

Ето няколко съвета по какъв начин да извлечете максимума от самотата си:

8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

1) Култивирайте другарства, само че не се напрягайте над това

 самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

При всевъзможни полупостоянни случаи на самотност би трябвало да започнете да полагате основите на обществена мрежа. Полагайте старания да се срещате с хора и когато го вършиме, пробвайте се контактът да продължи повече от просто здрависване. Уединението може да има преимущества, само че тъкмо както в голяма навалица, то не би трябвало да е непрекъснато.

В същото време не се стресирайте от обстоятелството, че сте сами сега. Това единствено ще ви накара да се почувствате нещастни. Всяко изпитание за смяна би трябвало да стартира с приемане на актуалната ви обстановка. След като извършите това, можете да започнете да се наслаждавате на самотата, до момента в който изграждате обществена мрежа.

2) Запълнете деня си

 самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата фотография: pinterest

Комбинирането на изолираност с безучастие е рецепта за меланхолия. Липсата на нещо, което да ангажира мозъка ви, ще ви накара да се почувствате безполезни. Денят ви би трябвало да е изпълнен със задания и планове. Оставянето на големи празнини в графика ви просто ще докара до гледане на телевизионни реклами до късно вечерта и сън по четиринадесет часа дневно. Опитайте се да запълните самотата по най-хубавия метод.

3) Саморефлексия

Използвайте времето за размисъл върху себе си, живота си и по-големи метафизичен въпроси. Много религии употребяват самотата като метод за реализиране на духовно прояснение. Можете да го употребявате като метод да придобиете по-добро схващане за себе си и света, в който живеете. Премахването на целия звук може да ви даде място да мислите ясно.

4) Създайте ритуали

 самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Ако ще останете сами за повече от няколко дни, би трябвало да създадете ритуали. Навици за това по какъв начин да ставате заран, да приготвяте храна и рутинните отговорности, които би трябвало да свършите. Наличието на съществени ритуали за съществени функционалности може да ви даде ред в ден, който нормално е изпълнен с натиска на другари и работа. Създаването на ритуали ще ви помогне да почувствате самотата, като нещо хубаво.

5) Предизвикайте себе си

След като се насладите на релаксиращата тишина и самотата за няколко минути, евентуално ще ви омръзне. Измислянето на провокации за себе си е метод да прогоните скуката, като в същото време допринасяте за растежа си. Намирането на способи, по които мога да се натоварвате даже когато средата не го изисква, ви оказва помощ да се концентрирайте.

6) Започнете планове

 самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Ако вашата изолираност ще продължи повече от месец, би трябвало да започнете план, с цел да останете ангажирани. Може да отнеме известно време, с цел да възстановите обществена мрежа, в случай че неотдавна сте се преместили, тъй че ще би трябвало да извършите нещо, което да ви занимава повече от четене на книга. Завършването на планове е необикновено възнаграждаващо и оказва помощ да подредите мислите си. То ще ви помогне да почувствате самотата като ваш другар.

7) Останете свързани

Използвайте интернет, с цел да поддържате връзка с предходни другари или да създавате нови другари онлайн. Използвайте Фейсбук, с цел да следите приятелите си и да поддържате връзка даже когато не можете да ги посетите. Развитието на онлайн връзки с читатели и други блогъри също ще ви помогне да поддържате връзка със света и да се наслаждавате на самотата.

8) Дисциплинирайте мисленето си

Дисциплинирайте се, с цел да избегнете отрицателно и разрушително мислене. Важно е да почитате, че се чувствате изолирани или отегчени. Но не се отдавайте на това. Фокусирайте мислите си върху идните провокации, по какъв начин възнамерявате да измененията обстановката си или бъдещи цели. Подобрете способността си да изпитвате отрицателна мисъл, само че сменете фокуса, с цел да предотвратите низходяща серпантина. По този метод ще се наслаждавате на самотата.

 

Продължаваме с още препоръки, които да ви оказват помощ да се насладите същински на живота

Тайната да се любуваме същински на живота се крие в това да вършим дребни промени в всекидневието си. Да се ​​отнасяте към себе си със съчувствие, да се грижите за психическото и физическото си здраве и да се свързвате с другите са единствено някои от методите, по които можете да живеете по-щастлив и по-пълноценен живот.

Дайте приоритет на себе си.

 Тези четири зодии постоянно дават приоритет на физическото и психическото благоденствие 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Поставете себе си и своето благополучие преди всичко. Тази публикация цели да се насладите на живота си, а не на някой различен. Ето за какво е значимо за вас да превърнете себе си и вашето благополучие в главен приоритет в всекидневието си. Когато вземете решение, изберете нещата, които ще ви създадат най-щастливи. Дайте приоритет на грижата за себе си и не подценявайте своите пристрастености и ползи. Когато поставите себе си преди всичко, ще се почувствате по-щастливи, пълноценни и заредени с сила.

Избягвайте да се сравнявате с другите и се фокусирайте само върху вашите цели и достижения.

Прекарайте известно време сами, когато почувствате, че имате потребност от презареждане. Няма нищо неприятно в това да си вземете отмора и да бъдете сами понякога.

Позволете си да се отдадете на дребните неща, които ви вършат щастливи, като четене на книга, пиянство на чаша чай или вървене на къса разходка всеки ден.

Бъди добър към себе си.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Обичайте себе си и проявете съчувствие към себе си. Когато обичате себе си, вие стартирате да гледате на себе си и живота си през доста по-позитивен обектив. И когато се отнасяте към себе си със съчувствие, е по-вероятно да се почувствате щастливи и да постигнете триумф в доста разнообразни области от живота си.

Използвайте позитивни утвърждения, проявете добрина към себе си. Кажете си неща като „ Аз съм добър човек “, „ Аз съм мощен “ и „ Заслужавам да бъда обичан “.

Простете си за минали неточности. Прощаването към себе си може да помогне за понижаване на възприятията на стрес, яд и пострадване.

Празнувайте дребните победи.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Наградете себе си, че постигате прогрес и продължавате да растете. Вместо единствено да се хвалите за осезаемите си триумфи, не забравяйте да отпразнувате даже най-малките признаци на прогрес и напредък. Ако понякога се потупвате насърчително по гърба, това ще ви държи стимулирани и ободрени да давате най-хубавото от себе си и да живеете страховит живот.

Например, купете си лакомство всякога, когато зачеркнете нещо от листата си със задания.

Или не забравяйте да се възнаградите с дребни почивки през целия работен ден.

Изпратете SMS на приятелите си и споделете вълнението си, когато завършите книга или научите нещо ново.

Инвестирайте в себе си.

Инвестирайте времето и ресурсите си в възстановяване на себе си. Инвестирането в себе си и работата за възстановяване на уменията ви е един от методите да покажете на себе си обич и грижа. Полагайте старания към нещата, които са значими за вас, и работете върху развиването на мощните си страни, с цел да повишите увереността си. Когато инвестирате време в развиването на мощните си страни, ще бъдете по-щастливи и в действителност ще се наслаждавате на работата и дейностите, които вършите.

Например, намерете учител или треньор, който може да ви помогне да станете по-добри в избрани умения, като свирене на инструмент, готвене или писане.

Ако разполагате с нужните средства, не се опасявайте да похарчите пари за по-скъпи принадлежности и устройства, които ще ви оказват помощ, като да вземем за пример приемане на по-хубави продукти за изобразяване или по-добър компютър за работа.

Един от най-ценните запаси, които можете да инвестирате в себе си, е вашето време. Отделете време за нещата, които в действителност обичате, и направете всичко допустимо, с цел да поддържате салдото сред работата и персоналния живот.

Изразявай мнението си.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Бъдете почтени по отношение на вашите стремежи и потребности. Вместо да затваряте всичките си мисли и да ги пазите за себе си, уведомете другите, когато имате потребност от нещо. Това в действителност може да ви помогне да станете по-уверени и да почувствате, че имате надзор над живота си. Когато живеете живота съгласно личните си условия, ще бъдете по-щастливи и като цяло по-доволни.

Не се опасявайте да поискате помощ, когато имате потребност от нея. Вероятно ще има доста хора, подготвени да ви поддържат.

Поставете граници с другари, членове на фамилията, важен човек и други хора в живота ви, с цел да сте сигурни, че другите хора схващат вашите ограничавания.

Изразете вашето мнение и почтени мисли, само че останете уважителни и изслушвайте и другите.

Срещайте се с нови хора.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Излезте и създайте нови другари, които ви вършат щастливи. Полагането на старания да излизате и да се срещате с нови хора може да донесе доста неспокойствие и многообразие в живота ви. Често хората, с които прекарвате времето си, в действителност вършат живота прелестен и занимателен, изключително в случай че са щастливи хора, които споделят някои от вашите ползи. Ето няколко оферти за това по какъв начин можете да разширите обществения си кръг:

Накарайте приятелите си да ви срещнат с хора, които познават.

Излезте с приятелите си на празненство или събиране на огромна група.

Говорете с нови хора в работата си.

Присъединете се към онлайн общности, с цел да намерите другари от цялостен ​​свят.

Участвайте в група доброволци, с цел да се срещнете с хора във вашата общественост.

Пътувайте до нови места/дестинации.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Изживейте смяна на ситуацията и нови завършения. Независимо дали става въпрос за нов град, щат или страна, пътуването за доста хора е обезпечен метод да внесете малко неспокойствие и наслада в живота си. Ако разполагате с време и бюджет, отидете на пътешестване сами или с другари и семейство и вижте какво предлага светът. Например:

Прекарайте един уикенд в нов град с другар.

Пътувайте със фамилията си, с цел да видите националните паркове.

Отидете на круиз, който ще дебаркира в непозната страна.

Учете в чужбина в друга страна.

Планирайте сантиментално бягство с половинката си.

Направете нещо, което в никакъв случай преди не сте правили.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Търсете нови и занимателни преживявания. Животът е доста по-приятен, когато непрекъснато преживявате нови неща и вършиме нови открития. Има безпределно доста благоприятни условия и благоприятни условия за преживяване, тъй че за какво не инвестирате известно време в експериментиране даже единствено на няколко от тях? Ако търсите неспокойствие, не се опасявайте да излезете от зоната си на комфорт и да кажете „ да “ на новите неща. Например:

Отидете в нов ресторант, който сервира храна, която в никакъв случай преди не сте опитвали.

Разгледайте нова част от вашия град, в която в никакъв случай не сте били.

Участвайте в маратон.

Посетете увеселителен парк.

Опитайте спорт, който в никакъв случай преди не сте практикували.

Отидете на лов.

Продължавай да учиш нови неща.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Научете нови умения и занимания, с цел да си помогнете да растете. Дори и да сте приключили учебно заведение, има безчет благоприятни условия да научите нови неща и да разширите мирогледа и знанията си. Когато научавате нови неща, вие повишавате самочувствието си и насърчавате по-задълбочен интерес и любознание към света към вас. Вземете уроци, участвайте в семинари или гледайте и четете забавни неща в интернет, с цел да научавате нови неща всеки ден.

Запишете се за курс, с цел да се научите да свирите на инструмент.

Разгледайте книга в библиотеката за международната история.

Научете се да говорите непознат език.

Играйте любопитни обстоятелства с приятелите си, с цел да научите нови забавни обстоятелства.

Намерете си работа на повърхностен работен ден, като вършиме нещо, което в никакъв случай не сте опитвали, като бариста или пекар.

Създайте си цели, с цел да останете стимулирани.

 9 метода да мотивирате колегата си да си откри работа 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Животът е по-приятен, когато има какво да очаквате и цели, които желаете да постигнете. Списък с кофи или лист с цели може да ви помогне да почувствате цел и да ви стимулира да посрещате всеки нов ден с позитивно мислене. Попълнете листата си със комбинация от реалистични цели и огромни фантазии. В края на краищата в никакъв случай не знаеш какво ще ти донесе животът!

Поставете си цели, с цел да се мотивирате и да следите напредъка си. Тези цели са съответни, измерими, постижими, подобаващи и лимитирани във времето. Например:

Конкретен: Ще напиша къса история.

Измеримо: Ще пиша 500-1000 думи дневно през идващия месец.

Достижимо: Часовете ми на работа са намалели, тъй че имам повече време.

Уместно: Наистина обичам да чета и пиша и имам добра концепция за история.

Обвързан във времето: Ще стартира при започване на юни и ще направя първата чернова до края на месеца.

Някои занимателни детайли, които можете да добавите към листата си с цели, включват неща като нанагорнище на планина, скачане с парашут, плуване с акули и пътешестване до непозната страна.

Вземете си домакински любим.

 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Домашните любимци обезпечават обич, другарство и неспокойствие. Понякога всичко, от което се нуждаете, с цел да сте щастливи в живота, е окосмен другар, който да обичате и да се грижите за него. Изследванията демонстрират също, че притежателите на домашни любимци са по-малко склонни да страдат от меланхолия, в сравнение с хората без домашни любимци, както и да имат по-ниско кръвно налягане по време на стресови обстановки. Да не приказваме, че играта с очарователно животно може да ви помогне да се почувствате щастливи и спокойни и те даже могат да ви оказват помощ да срещнете нови хора.

Осиновете домакински любим от локален подслон, с цел да му осигурите добър дом и грижите и любовта, които може би са им липсвали.

Разбира се, не осиновявайте, в случай че здравословното или персоналното ви състояние не ви разрешава да се грижите за домакински любим сега.

Практикувайте внимателност.

 Практични препоръки по какъв начин да скъсате с индивида, с който живеете 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Свържете се с вътрешните си мисли и усеща. Практикуването на внимателност ви образова да живеете сега и да сте наясно с нещата, които са към вас. Част от това да се наслаждавате на живота е да се концентрирайте върху сегашното, вместо да размишлявате върху предишното или да мечтаете прекалено много за бъдещето. Внимателността също ви оказва помощ да се свържете с страстите си и може да ви накара да откриете нещата, които в действителност ви вършат щастливи.

Практикувайте медитация, с цел да изчистите мозъка си и да се концентрирайте само върху сегашния миг.

Направете изпитание да вложите цялата си сила и да се концентрирайте върху едно нещо едновременно, вместо да се пробвате да изтънявате, като изпълнявате няколко задания по едно и също време.

Усмихвайте се и се смейте всеки ден.

 Искрената усмивка 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Усмивката усъвършенства настроението ви и ви кара да се чувствате по-щастливи. Знаете ли, че изражението на лицето ви може да повлияе на това по какъв начин се чувствате? Според проучване единствено актът на усмивка може да ви накара да се почувствате по-щастливи.Не единствено това, само че и усмивката и смеха карат другите хора към вас да се усещат добре. Така че започвайте всеки ден с усмивка и си напомняйте за всички щастливи и занимателни неща, на които можете да се насладите в живота.

Гледайте занимателни видеоклипове в YouTube, с цел да се разсмеете.

Бъркайте с приятелите си и си позволете да бъдете безгрижни и глупави.

Разменяйте смешки с приятелите си, с цел да се опитате да се разсмеете взаимно.

Прекарайте известно време на открито измежду природата.

 4 зодии, които обожават да работят измежду природата 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Престоят измежду природата може да ви помогне да се почувствате по-щастливи. Независимо дали се разхождате из квартала или на поход в пустинята, елементарното престояване на открито може да усъвършенства настроението ви и да понижи всеки стрес, който може да изпитвате. Така че, в случай че неотдавна се окажете затворени на закрито, пробвайте се да излезете на открито, даже в случай че е единствено за няколко минути. Освен това може да откриете, че имате нова оценка за живота, откакто изпитате хубостта на природата.

Една концепция е да създадете градина, с цел да можете да прекарвате малко време на открито всеки ден.

Ако живеете покрай работата си, ходете до офиса, когато времето е хубаво, вместо да шофирате.

Играйте спортове, които можете да вършиме навън, с цел да се насладите на извършения и слънчева светлина, като футбол, тенис или плажен волейбол.

Направете отмора от обществените медии.

 обществения живот 8 съвета по какъв начин да се наслаждавате на самотата

Прекъснете връзката с приложенията, с цел да оцените по-добре това, което е тъкмо пред вас. Въпреки че можете безусловно да видите всичко в света на смарт устройството си, това не може да се съпостави с това да изпитате същинското нещо сами. Ако установите, че прекарвате по-голямата част от деня си влезнали в обществени медии като Instagram, Twitter или TikTok, направете изпитание да си вземете отмора и инвестирайте това време в занимателни действия или излизане с другари.

За страдание, обществените медии също могат да провокират някои отрицателни усеща у вас, изключително в случай че откриете, че непрекъснато се сравнявате с други хора и (уж) съвършения живот, който живеят.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР