Връзките се основават, както на любовта, така и на доверието

...
Връзките се основават, както на любовта, така и на доверието
Коментари Харесай

Партньорът ви не споделя – как да действате

Връзките се основават, както на любовта, по този начин и на доверието и връзката, а в случай че единият сътрудник не споделя, това може да се трансформира в проблем. Причините за това може да са безобидни като предпочитание да не ви натоварва или по-сериозни като стрес или даже отчуждение.

Ето и по какъв начин да действате, в случай че сътрудникът ви не споделя с вас:

Саморефлексия

Преценете страстите и реакциите си, преди да отговорите на неговото безмълвие. Запазете хладнокръвие и избягвайте ответно държание. Разберете, че импулсивната реакция може единствено да изостри още повече обстановката и да подкопае опитите за разрешаване на казуса.

 не споделя

Поставете граници

Оставете на колегата си време да се успокои, само че му съобщете, че мълчанието не е допустима форма на връзка във връзката и да не споделя не е решение. Когато настъпи подобаващият миг, изразете асертивно своите граници и упования във връзка с здравословната връзка.

Започнете открита връзка

Изберете уместно време и място за разискване на казуса, като изразявате възприятията си намерено, само че без борба. Използвайте изреченията „ аз “, с цел да споделите страстите и прекарванията си, като поканите колегата си да направи същото.

Търсете съпричастност

Насърчавайте колегата си да показа възприятията и терзанията си, без да го осъждате или прекъсвате. Активното слушане и потвърждаването на страстите на другия може да насърчи разбирането и да проправи пътя за градивен разговор.

Помислете за професионална помощ

Ако мълчанието продължава и предизвиква доста страдалчество, обмислете опцията да потърсите професионална терапия, самостоятелна терапия и консултиране на двойки, с цел да разрешите главните проблеми в общуването. Обучен терапевт може да улесни продуктивните диалози и да предложи насоки за възстановяване на уменията за другарство във връзката.

 не споделя

Кога да потърсите помощ, в случай че сътрудникът ви не споделя?

Устойчив модел

Ако безмълвното отношение и това, че той не споделя, се трансформира в повтарящ се модел във връзката ви, професионалната интервенция е от значително значение. Повтарящата се приложимост на мълчанието демонстрира по-дълбоки проблеми в общуването, които може да изискват упътвания за разрешаване.

Ескалиращо принуждение

Ако това, че той не споделя, е част от по-широк модел на прочувствена корист, неотложно потърсете помощ, с цел да отбраните благосъстоянието си. Консултирайте се с терапевт, консултант или организация за поддръжка на домашното принуждение, с цел да проучите опциите за сигурност и да разработите проект за излаз, в случай че е належащо.

Емоционално натоварване

Когато безмълвното отнасяне стартира да нанася тежки прочувствени провали върху психологичното ви здраве, търсенето на помощ е от решаващо значение. Специалист по психологично здраве може да ви помогне да се справите с прочувственото страдалчество и да развиете по-здравословни механизми за справяне с това, че сътрудникът ви не споделя към този момент с вас.

Безизходица в общуването

Ако се окаже, че не можете да поддържате връзка или да разрешавате спорове заради това, че половинката ви не споделя какво мисли, помислете за професионална медиация. Неутрална трета страна може да улесни полемиките и да насочи двамата сътрудници към по-здравословни модели на другарство.

Нарушаване на ежедневния живот

Когато мълчанието се отразява на способността ви да функционирате в всекидневието или пречи на поддържането на здравословни взаимоотношения с другите, е време да потърсите помощ. Незабавното решение на казуса може да предотврати по-нататъшно увреждане на вашето психическо и прочувствено благоденствие.

 не споделя

Заключение

Това, че сътрудникът ви не споделя с вас към този момент, може да бъде голямо предизвикателство във всяка връзка, само че не е наложително да дефинира нейната орис. Като разберем претекстовете, които стоят зад тази тактичност, можем да се научим по какъв начин да се противопоставим на някого, който се отнася по този метод с вас. Асертивното другарство, слагането на граници и търсенето на професионална помощ, когато е належащо, могат да насърчат по-здравословни модели на другарство. Не забравяйте, че научаването по какъв начин да се справяте с безмълвното отношение с достолепие е удостоверение за вашата резистентност и ангажираност да подхранвате мощна и уважителна връзка с колегата си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР