Ако искате да преодолеете препятствията в живота си, вие полагате

...
Ако искате да преодолеете препятствията в живота си, вие полагате
Коментари Харесай

8 начина да преодолеете страха от отхвърляне

Ако желаете да преодолеете трудностите в живота си, вие полагате старания да ви се случват хубави неща. Не постоянно ще сте щастливи и ще си имате работа с проблеми, само че в случай че запазите кураж, ще продължите напред. Същото важи и когато желаете да преодолеете вашия боязън от отменяне. Много хора се тормозят толкоз доста, когато става въпрос за отменяне, и е значимо да се означи, че всеки се опасява от отменяне в някаква степен. Когато обаче развиете несъразмерен боязън, той ще стартира да вреди на взаимоотношенията ви и на самовъзприемането ви. Независимо дали сте се замисляли за това, страхът от отменяне може да се отрази отрицателно на взаимоотношенията ви и би трябвало да преодолеете тази преграда. В края на краищата, страхът е отрицателна страст, която ще се просмуче от вас и в цялото ви партньорство, в случай че не внимавате.

Ето някои неща, които страхът от отменяне може да аргументи на взаимоотношенията ви и сте длъжни да преодолеете това:

Ревност

Когато се страхувате от отменяне, вие си мислите, че някой ще ви отхвърли. Тази страст нормално се корени във обстоятелството, че смятате, че сътрудникът ви ще откри някой по-добър от вас. Тези усеща на ревнивост или съмнение, изключително в случай че се демонстрират, могат съществено да навредят на връзката. Нормално е от време на време да изпитвате известна ревнивост, само че в случай че започнете да обвинявате колегата си в неща, които може да е направил или не, тъй като не смятате, че сте задоволително привлекателни, това единствено ще утежни партньорството ви. Ако желаете да преодолеете ревността и би трябвало да сте непоклатими.

Отблъскване на колегата

Това може да наподобява нелогично, само че може да се случи. Може би се чудите за какво някой би отблъснал колегата си, когато се опасява да не бъде отритнат. В това няма никакъв смисъл, нали? Всъщност има. Виждате ли, в съзнанието на индивида, който се опасява от отменяне, той си мисли: „ Аз ще ги отхвърля, преди те да ме отхвърлят “. Това може да докара до оттегляне в прочувствен и физически проект, уединяване или правене на каквото и да е друго, с цел да се отдалечите от тях. Опитайте се да преодолеете тези мисли.

Трудност при слагането на граници

Ако сте човек, който обича хората, тогава страхът ви от отменяне може да ви попречва да поставяте граници и би трябвало да преодолеете това. Може даже да се окаже, че оставате в деструктивни връзки по-дълго, в сравнение с би трябвало, тъй като ви е мъчно да ги напуснете. Страхувате се да останете сами. Поради това позволявате на хората да се разхождат на всички места към вас. Нямате никакви граници, които даден човек не може да премине. Ако имахте по-висока самокритика, щяхте да се изправите против страха си от отменяне и щяхте да можете да отстоявате себе си.

Страхувате се да споделите мнението си

Когато споделяте мнението си, това отваря риск от отменяне, в случай че някой не е склонен с вас. Ако имате потребност някой да се съгласи с вас, значи страхът ви от отменяне е прекомерно мощен. Никой няма да се съгласи с всичко. Ако се окаже, че държите езика си зад зъбите и не казвате какво в действителност чувствате, това е неприятен знак и би трябвало да се опитате да преодолеете това, което ви стопира. Всеки има право на лично мнение, без да се опасява, че ще бъде съден от други хора.

Ако към това се прибави и тревогата, това може да е рецепта за преобразяване в отшелник… вечно жертван на дълбините на самотния си дом. Ако това ви наподобява и обезверено търсите метод да изхвърлите вечно от живота си страха от отменяне е хубаво да преодолеете всички тези неща.

Предлагаме ви лист с безотказни стъпки, с които да преодолеете страха си и да се уверите, че той ще остане настрани:

Дишайте

Когато получите отвод, може да се окаже, че сте заслепени. Когато това се случи, е елементарно да позволите на мозъка, тялото, страстите и мислите ви да излязат отвън надзор. Може да се почувствате по този начин, като че ли се спускате по спиралата надолу. Ако казусът е подобен, би трябвало просто да започнете с дишането, с цел да преодолеете сериозния миг. Спрете мислите си, съберете се и се концентрирайте върху дишането си. Това е добър метод да се успокоите, с цел да можете да погледнете нещата в вероятност.

Разберете за какво сте получили отвод

Понякога не сте сигурни за какво сте получили отвод и това може да ви нарани, тъй като нямате отговори. Понякога обаче можете да получите отговори и да преодолеете това по-лесно. Това може да стане, като попитате индивида, който ви е отхвърлил, или като се опитате да разберете сами. Можете да извършите прочут самоанализ, с цел да се опитате да определите дали сте създали нещо неправилно. Може би сте го създали, а може би не сте го създали. Ако сте го създали, тогава можете да се научите да се справяте по-добре в бъдеще. Ако попитате индивида за какво ви е отхвърлил и той не ви даде основателна причина, тогава не го приемайте персонално.

Определете за какво се страхувате от отменяне

Отхвърлянето се отразява отрицателно на всички. Ако се чувствате изключително зле, установете за какво това е по този начин. Преди да можете да преодолеете страха от отменяне, би трябвало да знаете за какво той е толкоз неприятен боязън преди всичко. Били ли сте унизени от това, че в миналото сте били отхвърлени? Това прекатурва ли света ви с главата надолу? Или просто елементарно се смущавате? Решете какъв е той за вас, след което се изправете против тези въпроси поотделно.

 да преодолеете 8 метода да преодолеете страха от отменяне

Освободете се от виновността

Може би са ви отхвърлили, тъй като сте създали нещо неправилно. Може би сте изневерили, излъгали или предали някого. Въпреки че това не е положително държание, би трябвало да научите урока си и да си простите. Задържането на виновността няма да ви помогне в бъдеще и да преодолеете това нещо. Когато знаеш по-добре, постъпваш по-добре. Използвайте тази виновност като мотивация да станете по-добър човек и може би няма да получавате толкоз постоянно отвод.

„ Страхът “ е просто положение на мозъка.

Ако се замислите, съвсем всички хора са преживявали отменяне в някакъв миг от живота си, само че към момента са живи и действат. Със сигурност и вие сте отхвърляли хора. Това просто се случва. Ако се замислите малко, ще установите, че точно страхът, а не отхвърлянето, ви прави уязвими. Ако загубите ирационалния боязън, ще възприемате отхвърлянето като нещо обикновено, като по този метод ще ви помогне да се страхувате по-малко от действителното отменяне, а също и да избегнете резултатите, свързани с тези страхове. Определено по този начин ще ви е по-лесно да преодолеете моментът с отхвърлянето и процесите към него.

Напомняйте си, че отхвърлянето се случва на всеки

Отхвърлянето е просто част от всекидневието. Отхвърлянето няма да ви убие. Били сте и евентуално ще продължите да бъдете отхвърляни и към момента ще сте тук, живи и функциониращи. Няма по какъв начин да преодолеете страхът от това някой да избра различен вместо вас без да разберете, че нищо съдбовно не се е случило.

Обмислете най-лошия и най-хубавия сюжет

В множеството случаи хората се опасяват от отменяне, тъй като не знаят какъв ще бъде резултатът. Това е неизвестността. За да се отървете от този боязън, разгледайте най-хубавия и най-лошия сюжет. Когато определите безусловно най-лошото нещо, което би могло да се случи в обстановка, в която отхвърлянето е опасност, ще бъдете доста по-подготвени да преодолеете всичко, което застане на пътя ви. Може даже да осъзнаете, че да бъдете отхвърлени въпреки всичко не е най-лошото.

Прекарвайте време в работа върху себе си

Друга причина, заради която хората се опасяват толкоз мощно от отменяне, е тяхната неустановеност. Те не са доста уверени в себе си и това води до по-голям боязън, че ще се провалят и ще бъдат отхвърлени. Отделете известно време за работа върху себе си, с цел да развиете мощно възприятие за резистентност. Прочетете някои книги, с цел да придобиете познания, помогнете в някакъв подслон или просто се поглезете. Ако би трябвало, поговорете с терапевт. Превръщането ви в по-добър човек ще облекчи страха от отменяне, тъй като няма да основавате цената си на мнението на другите.

Упражнения

Всеки знае, че упражненията са потребни за тялото, само че те са потребни и за мозъка и душата ви. Натоварването ще ви се отрази добре във всички аспекти. То ви разрешава да се освободите от напрежението и напрежението и да избистрите мозъка си. То също по този начин ви оказва помощ да се грижите за себе си и да поддържате здравето си. Тъй като отхвърлянето и страхът от отменяне могат да доведат до претоварване с негативни страсти, постоянните извършения могат да оказват помощ на тялото ви да се възстановява и да се върне към равновесие.

Утвърждавайте възприятията си

Въпреки че страстите ви са действителни за вас, има възможност към момента да се съмнявате, че имате право да се чувствате по метода, по който се чувствате. Но е обикновено да изпитвате страстите си. Всъщност изначало ги изпитвайте изцяло. Потвърдете себе си. Бъдете положителни към себе си и си повтаряйте в мозъка, че имате цялостното право да се чувствате отхвърлени. Това се случва на всеки. Колкото по-бързо съумеете да приемете и утвърдите страстите си, толкоз по-бързо ще можете да преодолеете компликациите и страхът.

 да преодолеете 8 метода да преодолеете страха от отменяне

Осъзнайте цената си

Подобно на това, че работата върху това да станете по-добър човек може да облекчи страха от отменяне, придобиването на известна самокритика и убеденост може да направи чудеса. Уверените в себе си хора са тези, които излизат и преследват всичко, без да се опасяват от резултата. Купете си нещо, което ще ви накара да се чувствате добре. Започнете извънредно интензивно, с цел да подобрите имиджа на тялото си. Друг превъзходен метод да повишите увереността си е да вземете урок по бокс. Това е чудесна подготовка и ви кара да се чувствате мощни, уверени и безстрашни.

Както виждате, да преодолеете страха си от отменяне може да наподобява комплицирано, само че има доста дребни стъпки, които да ви приближат към задачата. Вие сте по-силни, в сравнение с си мислите, просто се освободете от страховете и си позволете да бъдете щастливи.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР