Когато в живота си се сблъсквате с някакво изпитание, е

...
Когато в живота си се сблъсквате с някакво изпитание, е
Коментари Харесай

Страх от отхвърляне – изхвърлете го от живота си

Когато в живота си се сблъсквате с някакво тестване, е обикновено да проявявате някакъв боязън. Много е евентуално в даден миг да бъдете отхвърлени от някого, само че това не би трябвало да ви тормози. Не е казано, че би трябвало да имате виновност, за това че сте отхвърлени. Понякога просто по този начин се случва. Когато държите живота си под надзор, само че сигурно ще съумеете да се възползвате от плюсовете на това, че някой различен е бил предпочетен пред вас. Все отново вие държите ориста си в свои ръце и не би трябвало да позволявате на страхът да е водещ.

Сега ще ви предложим няколко метода, по които да държите живота си под собствен надзор и да не позволявате на страхът да ви спъва по пътя към реализиране на задачите ви. 

Осъзнайте, че животът е къс

Това може да не наподобява като нещо огромно, само че осъзнаването, че животът е много къс, ви оказва помощ да преодолеете страха от отменяне. Когато погледнете живота си в вероятност, ще разберете, че имате две благоприятни условия – да се опитате да го извършите и да се справите с отхвърлянето, или да живеете в боязън и в никакъв случай да не разберете. Ще се изненадате какъв брой бързо се разсейва страхът.

Практикувайте

Въпреки че човек може да не желае да практикува да бъде отритнат, това е страховит метод да свикне с това възприятие. След като бъдете отхвърляни още веднъж и още веднъж, ще се научите по какъв начин да реагирате и да живеете живота си по-лесно. Това важи с особена мощ. Ако изпитвате ужасяващ боязън от отменяне, търсете хора, които по принцип са отвън вашата лига. Направете този скок и бъдете отхвърлени от тях. Скоро ще откриете, че в последна сметка това не е толкоз ужасно.

 живота си Страх от отменяне – изхвърлете го от живота си

Понякога отхвърлянето няма нищо общо с вас

Случвало ли ви се е да се страхувате, че ще бъдете отхвърлени, и след това внезапно да осъзнаете, че може би даже не вие сте повода да бъдете отхвърлени? Ако сте тръгнали да събирате някого, с който може би желаете да се срещате, и той ви откаже, мислите ли, че това може да е негов проблем, а напълно не ваш?  Когато извършите крачка обратно и фактически анализирате обстановката, може да стигнете до заключението, че действително отхвърлянето може да няма нищо общо с вас. Оттам страхът съвсем изчезва и ще живеете живота си по напълно друг метод.

Разберете, че не сте чаша чай за всички

Не всеки ще ви хареса. Не всеки ще счита, че сте най-подходящият човек за неговите потребности. Това не е грубо и не е нещо, от което би трябвало да се страхувате. Това е просто методът, по който действа животът. След като осъзнаете това, отхвърлянето не е нещо, което чувствате като персонална офанзива, а естествено събитие в живота. Разбирането на това ще ви помогне да преодолеете страха от отменяне.

Представяне на обстановки

Чували ли сте в миналото за силата на визуализацията? Ако си представяте дадена обстановка по избран метод задоволително постоянно, тя ще се развие по този метод. Поне по този начин се споделя. Но знаете ли, че в това в действителност има известна доза истина? Представете си обстановка, в която отхвърлянето не се случва. Представете си същата обстановка, в която сте отхвърлени. Във втората обстановка визуализирайте това без боязън от отменяне. Ако вършиме това задоволително, страхът ви в действителния живот също ще изчезне.

Поставете се в обстановки, в които няма да бъдете отхвърлени

Най-добрият метод да преодолеете страха от отменяне е да се уверите, че не сте в обстановка, в която ще бъдете отхвърлени. Направете изследване преди изявлението за работа. Отидете да споделяте с хора, за които знаете, че са свободни и подготвени да се сприятелят. Направете каквото можете, с цел да се подготвите за деня, който ви чака. И по този начин сами ще можете да подредите живота си.

Водете си лист с позитивни неща, които да прочетете, преди да влезете в дадена обстановка

Ако имате потребност от малко освежаване, преди да влезете в обстановка, в която има възможност да бъдете отхвърлени, водете си дребен лист с неща, които да прочетете и които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Припомнете си всички свои положителни черти, за какво не би трябвало да се страхувате от отменяне, а по-късно продължете с деня си. Това ще облекчи напрежението и ще ви настрои положително. Така вие ще гледате на живота си по друг метод.

Винаги бъдете готови за най-лошото

Никой не желае да мисли за най-лошото, което може да се случи, само че постоянно би трябвало да сте готови за него. Когато отидете на място с мисълта, че няма метод да бъдете отхвърлени, рискувате светът ви да се срине към вас. Бъдете подготвени да бъдете отхвърлени. Знайте какво тъкмо ще кажете или ще извършите, в случай че това се случи, и ще видите, че страхът ви ще изчезне. Тъй като сте готови за това, можете да се справите с него. И по този начин ще градите живота си квалифициран за всичко, което може да се случи.

Никога няма да сте същински сами

Както беше посочено, една от аргументите хората да се опасяват от отменяне е, че имат вяра, че ще бъдат изолирани и нежелани. Това е безусловно погрешно. Ако бъдете отхвърлени от човек, който харесвате, към момента имате своите другари, съидейници и семейство. Имайте поради, че хората, които ще ви одобряват, са доста повече от тези, които ще ви отхвърлят. Всичко е въпрос на позиция. Всеки има съществена група другари или най-хубав другар, които да го поддържат, ако нещата се объркат. Не забравяйте тази позиция от живота си. Ако сте забелязали, точно този вътрешен кръг от другари постоянно ще бъде там, с цел да се причисли към вас на по пиво, в случай че бъдете изоставени или отхвърлени от някого, който харесвате.

Бъдете нежни със себе си

Друга причина, заради която хората се стряскат от отхвърлянето, е концепцията, че приемането е еднакво на самочувствие. Поради това хората са склонни да се самобичуват. Вместо това би трябвало да бъдете нежни със себе си. Хората, които се опасяват прекалено много от отменяне, развиват настройка за ласкателство на хората, която ги кара да се съгласяват на всичко, даже да им е неприятно. Не забравяйте, че сте неповторима персона и познавате себе си по-добре от всеки различен. Би трябвало да знаете по-добре, в сравнение с да моделирате дейностите в живота си по този начин, че да дават отговор на усетите на всички. Може би е време да превключите ключа и да започнете да вършиме нещата, които смятате за подобаващи за вас, даже това да докара до няколко отхвърли.

Ако някой ви отхвърли, има и други, които заслужават вниманието ви

Отхвърлянето в никакъв случай не е по-значимо, когато става въпрос за романтика, тъй като е по-болезнено и трудно спрямо други форми на отменяне. Както гласи общоприетата сентенция, в морето има доста риби. Ако някой ви отхвърли, това не е краят на света. Не е нужно да тъгувате и да се заричате, че в никакъв случай повече няма да опитате да се срещате с никого през живота си. Това не значи, че сте ненавиждан човек, който не заслужава да бъде обичан. Този, който е отхвърлил ухажването ви, може да е имал основателна причина да го направи и това е знак за вас просто да го приемете и да продължите напред.

 Страх от отменяне – изхвърлете го от живота си Страх от отменяне – изхвърлете го от живота си

Съсредоточете се върху грижата за себе си

Когато обстановката ви кара да се чувствате безполезни, е елементарно да се оставите на течението и да не извършите нищо значително в живота си. В края на краищата, за какво би трябвало да се грижите за себе си, когато никой различен не го прави? Това е нездравословно, непродуктивно мислене, което не ви води до на никое място. Вместо да се излежавате или да лежите в леглото през целия ден и да мрънкате, станете, вземете душ и се облечете. Отнасяйте се добре към тялото си, като се храните здравословно и спортувате, даже в случай че би трябвало да го принудите. Колкото по-добре се грижите за себе си, толкоз по-добре ще се чувствате и ще се грижите за живота си.

Нормално е да скърбиш

Без значение от повода за отхвърлянето или от сферата на живота, в която то се случва, отхвърлянето нормално е съпроводено със мощни страсти. В доста случаи те могат да бъдат непреодолими. Страхът, гневът и скръбта са естествени усеща след отменяне. Трикът за превъзмогване на отхвърлянето обаче е да не потискате възприятията, които изпитвате, а да погледнете живота си от различен ъгъл. Процесът на скръбта включва няколко стадия, тъй че си осигурете задоволително време, с цел да преживеете и отработите вярно всеки от тях, с цел да преодолеете отхвърлянето си.

Обградете се с хора, които се грижат за вас

Не се опасявайте да говорите с хора, на които имате доверие, за това по какъв начин се чувствате. Разговорите с приятелите и фамилията ви оказват помощ да осъзнаете, че не сте сами и че без значение от това какво мисли индивидът, който ви е отхвърлил, други хора ви харесват и желаят да сте наоколо. Прекарайте живота си с сходни хора, на които им пука за вас.

Престанете да се вманиачавате по отхвърлянето

След като бъдат отхвърлени, доста хора са склонни да се връщат към отхвърлянето още веднъж и още веднъж, надявайки се да схванат за какво се е случило. Престанете с това и вземете живота си в ръце. Повторното възпроизвеждане на отхвърлянето още веднъж и още веднъж, в търсене на неточности, които може да сте създали, или на неща, които може да сте споделили неправилно, няма да ви помогне да го преодолеете. То ще ви задържи сега, до момента в който сте захласнати от него, тъй че направете си услуга и оставете момента там, където му е мястото – твърдо в предишното.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР