Войната в Украйна доказа, че с политиката на правителството за

...
Войната в Украйна доказа, че с политиката на правителството за
Коментари Харесай

Събев: Войната в Украйна доказа, че с транспортната политика на правителството сме на прав път

Войната в Украйна потвърди, че с политиката на държавното управление за отваряне на повече транспортни връзки със прилежащите страни сме на прав път. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на Годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от „ Капитал “. По думите му към този момент са налице проблеми във веригите на доставки. Много застрахователи не желаят да носят отговорност за корабни чартъри, касаещи товарене и разтоварване в Черноморския басейн. „ От няколко седмици работим доста интензивно върху различни вериги на доставки “, уточни министър Събев. Той добави, че един от вероятните разновидности е морският превоз да завършва на друго място, да вземем за пример Гърция.

На въпрос на водещия за евентуална актуализация на контракти на НКЖИ, министър Николай Събев разяснява: „ Държим подписаните контракти да бъдат изпълнени. В случай, че не съумеят да ги изпълнят, ще обявим нови търгове, като са поканени да вземат участие всички, в това число и интернационалните високотехнологични компании, които да подобрят скоростта на създаване на инфраструктурата “, уточни Николай Събев.

Друг участник в полемиката, изпълнителният шеф на “Агрополихим” Филип Ромбаут разяснява, че над 80% от всички камиони за зърно, които идват в тяхната база са претрупани, като огромна част от тези камиони отиват към държавното пристанище Варна, което води до разрушение на пътя. „ Бизнесът ще поддържа дейностите на страната за повишение на контрола “, уточни Ромбаут. Той благодари на министъра, че е намерил решение на дългогодишния проблем с пътя към пристанище Варна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР