Войната между Русия и Украйна обедини почти цялото спортно съсловие

...
Войната между Русия и Украйна обедини почти цялото спортно съсловие
Коментари Харесай

Китай скръцна със зъби и Висшата лига се отказа от своя инициатива в подкрепа на Украйна

Войната сред Русия и Украйна сплоти съвсем цялото спортно съсловие в поддръжка на Киев, само че ето, че към този момент ставаме очевидци на първите крачки обратно, откакто Китай изрази своето възмущение против една от самодейностите на британската Висша лига по тематиката.

Още през предишния уикенд всеки мач от шампионата започваше с минута за овации в поддръжка на украинците, футболистите носеха ластици на ръцете в цветовете на тяхното знаме, а логото на Висшата лига бе облечено в жълто и синьо, изразяващо същата символика.

Китайската телевизия iQiyi обаче бойкотира тези прояви, като си разреши да ги цензурира в своя ефир. В идващите дни последва още по-сериозна реакция и даже е декларирано желанието конкуренцията да спре изцяло излъчването си на най-големия пазар в света, в случай че тази организация се резервира, научихме от Daily Mail.

В резултат управлението на Висшата лига склони и публично още от през днешния ден ще спре да менажира деянията на взаимност с украинската страна, защото не желае да слага под риск контракта си за £120 млн. с iQiyi.

Оставена е въпреки всичко малка врата, съгласно която клубовете няма да бъдат възпирани от свои самостоятелни начинания против военния спор сред Москва и Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР