Волтова дъга, получила се при съприкосновение на изработена от карбон

...
Волтова дъга, получила се при съприкосновение на изработена от карбон
Коментари Харесай

Волтова дъга уби рибар край Тунджа

Волтова дъга, получила се при прикосновение на направена от въглерод въдица и ел мрежата над жп линия, е станала причина за гибелта на 69-годишен гражданин на Сливен.

Трагичният случай е станал към обяд в неделя наоколо до село Чинтулово, където рибарят и негов другар пресичали коловозите на път за определеното от тях местенце на брега на река Тунджа, потвърдиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Смъртта на въдичаря е настъпила за броени секунди макар опита за съпътстващия го да му окаже помощ, извиканите по телефона медици единствено установили леталния излаз, прецизира " Монитор ".

За подобен случай с 52-годишен сливналия от 31 октомври 2018-а напомнят локални въдичари. Трагедията се разиграла в землището на село Съдиево при прекосяване на жп коловози.

Един от първите, за които има информация е от 2014-а на така наречен Пресевни край мъглижкото село Зимница, когато заплетена корда в жици на далекопровод са станали причина за тежко обгаряне на 30-годишния Сашо Балабанов. Животът на младия мъж е бил избавен от експертите в пловдивската клиника по изгаряния, само че контузията му е останала за цялостен живот, макар няколкото интервенции, които са му били направени.

Средно по 3-4 такива случая с съдбовен излаз има годишно, разясняват запалени риболовци, надалеч повече били отървалите се с повърхностни изгаряния по ръцете и тялото. Всички са безапелационни, че карбоновите въдици са рискови даже при неналичието на гръмотевици по време на риболова, повода била в насъбраното статично електричество или в близостта на далекопроводи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР