Волос пред хуманитарна криза. Обстановката остава тежка. В Централна Гърция,

...
Волос пред хуманитарна криза. Обстановката остава тежка. В Централна Гърция,
Коментари Харесай

Волос пред хуманитарна криза

Волос пред филантропична рецесия. Обстановката остава тежка. В Централна Гърция, в границите на по-малко от месец минаха два циклона – Даниел и Елиас.

Стотици хора са без дом във Волос, градът най-тежко обиден от бедствието. Електричеството идва единствено за по няколко часа. След това още веднъж има режим на тока.

Забранена е използването на водата за питейни потребности. И досега тя остава мощно нечиста.

Все по-реална става и заплахата от разпространение на болести измежду локалните поданици, предизвестяват управляващите.

Правителството даде обещание да окаже нужната поддръжка за възобновяване на потърпевшите региони. Работата по разчистването тече извънредно постепенно.

Близо месец след потопа

От началото на септември поради наводненията тежка остава обстановката в Гърция. Спасителните интервенции не престават. Жертвите на бурята непрекъснато растата. Сред тях имаше и чужденци.

Най-тежка е обстановката в региона на Волос, където хората се изтеглят и с хеликоптери. Има и блокирани българи в разнообразни обитаеми места в Централна Гърция.

В Генералното ни консулство са постъпили голям брой сигнали от наши сънародници, оповестиха тогава управляващите.

Щетите са големи – разрушени къщи, пътища, мостове и коли. Рискът от свлачища е огромен, предизвестяват управляващите.

Гърция мина през най-тежкото си водно злополучие. Хората в региона на Лариса и Волос в Гърция не могат да се оправят с тоновете тиня, които останаха след новата приливна вълна след бурята „ Елиас ”. Така домовете им, потопени при предходния циклон, в този момент още веднъж са цялостни с кал и парчета.

Гърция мина през най-тежкото си водно злополучие

В края на август страната пламна. Стотици пожари на голяма повърхност трансфораха в пепел цели села. След огъня пристигна водата. Лариса и Волос изчезнаха под приливната вълна.

Загинаха десетки

Още преди да се възвърне от циклона „ Даниел ”, стихията „ Елиас ” удари същите региони в Гърция. И водата се върна. Днес всичко е в тиня.

„ Свирепо унищожени сме, два пъти – първо с „ Даниел ”, в този момент с „ Елиас ”. Пътищата ги няма, нямаме водоснабдяване, разпадна се всичко. Такава стихия се случва рядко, в този момент опитваме да се възстановим ”, съобщи Майк Мицикос, кмет на Лефокастро.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР