Володимир Зеленски ще плати за войната на Русия в Украйна.

...
Володимир Зеленски ще плати за войната на Русия в Украйна.
Коментари Харесай

Зеленски ще плати за войната на Русия в Украйна

Володимир Зеленски ще заплати за войната на Русия в Украйна. Това ще се случи откакто управляващите в Крим продадат жилището му на полуострова.

По-рано тази година съветските управляващи в Крим национализираха 500 парцела.

Сега назначени от Русия чиновници споделят, че скоро ще продадат на търг към 100 от тези парцели, заяви Ройтерс.

А измежду тях е и жилището на украинския президент Володимир Зеленски на брега на Черно море

“Властите към този момент са продали няколко парцели на обща стойност 8,51 милиона $ ”, споделя Владимир Константинов, ръководител на кримския парламент.

Още през май управляващите оповестиха, че ще продадат жилището на Зеленски в Крим. Те ще употребяват приходите за финансиране на войната си в Украйна, заяви Insider.

Смята се, че мезонетът, който се намира в курортен град на Черно море, коства към 800 000 $

Семейство Зеленски е купиро тристайния мезонет в влиятелния крайбрежен град Ливадия в Крим през 2013 година Според сведенията те в никакъв случай не са съумели да живеят там заради поправки и последвалото анексиране, оповестяват от Telegraph.

Така се оказва, че Зеленски ще заплати сметката за част от отбраната на Крим от украинските офанзиви.

Зеленски не е единственият, който ще се сбогува с жилището си в Крим

Владимир Константинов разгласи в събота, че първите осем аукциона за продажба на национализирано преди този момент имущество на украински магнати, които заемаха враждебна позиция към Русия, са били проведени в Крим.

В изказване на Telegram Константинов сподели:

„ Към днешна дата в републиката са извършени осем тръжни процедури за продажба на национализирани недвижими парцели посредством открит търг. Сключени са контракти за покупко-продажба на стойност над 815 милиона рубли [$8,4 милиона]. Лотовете включват жилищни парцели и търговски недвижими парцели ”. „ Това са жилищни пространства, в това число апартамент на двойката Зеленски, санаториум, курортни уреди, търговски и търговски обекти. “

Тази вест не е изненадваща, като се има поради, че украинските управляващи са присвоили над 100 милиарда гривни (2,7 милиарда долара) от държавния бюджет за закупуване на скъпи муниции, съоръжение и оръжия за противовъздушна защита, съгласно някогашния украински министър председател Микола Азаров в четвъртък.

„ Според най-консервативните оценки са били присвоени повече от 100 милиарда бюджетни гривни “, сподели Азароб в формалния си канал в Telegram. “Членовете на ръководещата партия “Слуга на народа ” използваха тези средства най-вече за закупуване на муниции, като постоянно се снабдяват с остарели и некачествени продукти на непостижими цени. ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР