Военновъздушните сили на САЩ и въздушните сили за самоотбрана на

...
Военновъздушните сили на САЩ и въздушните сили за самоотбрана на
Коментари Харесай

Бойни самолети на САЩ и на Япония участваха в общо учение над Източнокитайско море

Военновъздушните сили на Съединени американски щати и въздушните сили за самозащита на Япония организираха през днешния ден взаимно обучение над Източнокитайско море южно от Корейския полуостров. Това заяви японското военно командване, представено от ТАСС.

По негови данни от японска страна са взели участие 4 изтребителя Ф-15 и патрулен аероплан. Американската авиация е била показана с 6 многоцелеви изтребители-бомбардировачи от пето потомство Ф-35, четири Ф-18 и два стратегически бомбардировача В-1В Лансър от базата Андерсън на тихоокеанския остров Гуам.

Учението се организира за повишение на бойните умения при взаимни интервенции, се споделя в японското официално съобщение.

Това са първите сходни маневри след изстрелването на балистична ракета от Северна Корея на 29 ноември. В понеделник Япония, Съединени американски щати и Южна Корея започнаха и общо военноморско обучение, по отношение на нестабилната конюнктура в района.

Миналата седмица Съединени американски щати и Южна Корея организираха най-мащабните си общи военновъздушни маневри до момента, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР