Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха принудително самолет Чесна-150. Екшънът

...
Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха принудително самолет Чесна-150. Екшънът
Коментари Харесай

Смут в небето: Защо изтребител прехвана малък самолет


Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха наложително аероплан Чесна-150. Екшънът във въздуха се разиграл към 18 часа през вчерашния ден.

Информацията за нарушаването му е спорна. Според МО самолетът е локализиран от наземните средства за противовъздушна защита. След приземяването на машината излиза наяве, че самолетът е безупречен и се употребява за образователни цели.



Самолетът е за образователни цели. Полетът през вчерашния ден бил тестови. „ Имаше проблем с радиостанцията и аз се качих на самолета с цел да го тествам “, споделя водачът Валери Илиев. „ Не съм влизал в неразрешено пространство. Просто съгласно мен това е досадна неточност, което се получи допускам, че от румънските сътрудници. Те са прехванали някаква цел. Предали са я на нашите Военновъздушни сили или там командването “, добавя той.



С сполучливата задача на военните почнали неволите на водача. Бил арестуван за разпит в полицията.

Пилотът е бил в зона, която изисква летателен проект и включени транспондери, изясни военният министър. Драгомир Заков дефинира държанието на водача като безконтролно. „ Аз мисля, че индивидът, който споделя, че това е комична обстановка, в случай че му се постанова да заплати фактурата на Военновъздушни сили, няма да му се коства толкоз комично. Това бих нарекъл безконтролно държание по отношение на националната сигурност “, сподели министърът в оставка.



„ Имал е право да извършва какъвто желае полет в по този начин нареченото пространство – 600 метра, което е предопределено тъкмо за този вид авиация и е несъмнено тази височина за сигурност “, разяснява притежателят на летището в Бохот Антон Георгиев.



Гражданските летци обмислят среща с военновъздушните ни сили с цел да обсъдят предотвратяването на сходни неточности в бъдеще.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР