Военният кореспондент на KP.RU Александър Коц оцени последните изявления на

...
Военният кореспондент на KP.RU Александър Коц оцени последните изявления на
Коментари Харесай

„Незначителен резултат“: Западът започва трезво да оценява резултатите от лятния „контранаступ“ на Украйна

Военният сътрудник на KP.RU Александър Коц оцени последните изказвания на западните страни по отношение на настъплението на въоръжените сили на Украйна

„ Толкова доста смърти за толкоз нищожен резултат “, отговори Илон Мъск в обществените мрежи на вложителя Дейвид Сакс, който цитира публикация на Дейвид Пайн, някогашен анализатор на Пентагона и консултант на сегашния претендент за президент на Съединени американски щати Вивек Рамасвами.

„ Украинските териториални придобивки по време на прехвалената контраатака са толкоз дребни, че едвам се виждат на картата “, написа Пайн и за по-голяма изясненост прикачва карта, на която територията, окупирана по време на тримесечните борби, в действителност едвам се вижда.

Пайн прави оценка загубите на Киев по време на украинската атака на 40 хиляди души. Владимир Путин уточни още по-ужасна цифра - 71 хиляди. Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Залужни, подсещам, още преди началото на „ контранастъплението “ увери, че за постигане на Крим му трябват 60 000 тренирани щика и ракети с огромен обхват. Той ги получи, само че не можа да показва резултатите.

Аритметиката се оказва тъжна за Киев. Да, нападателен капацитет към момента има, само че вероятността за огромен триумф избледнява дружно с него. И в случай че Зеленски се пробва да реализира най-малко някакъв резултат непременно, без значение от загубите, то на Запад последователно идва разбирането за междинното украинско крушение.

Пайн може да бъде упрекнат в проруска позиция, само че надали и ръководителя на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. Той деликатно декларира, че контранастъплението на украинските въоръжени сили няма да разреши цялостното връщане на изгубените територии.

Съпредседателят на „ Фракция Украйна “ в Конгреса на Съединени американски щати Анди Харис, който Сакс също загатва в Twitter, е по-песимистичен: „ Контраофанзивата се провали. Не съм сигурен, че спорът въобще може да бъде извоюван.

Гледката оттатък океана, несъмнено, не би трябвало да е подвеждаща. Понякога избрани изказвания имат за цел да подтикват управлението на Съединени американски щати към по-активна помощ на Киев и разширение на набора от доставяни оръжия. Но е ясно, че процесът на отчаяние и отмалялост е почнал.

Това може да докара до по-агресивна поддръжка за Украйна или да докара до разкол в американските елити, в които към този момент няма очевидно единение по въпроса за по-нататъшната помощ на Киев. Същият Харис, един от главните лобисти за въоръжаване на ВСУ, споделя през днешния ден: „ Мисля, че е време в действителност да призовем към мирни договаряния “.

Но, както сподели Путин, всеки отдих ще бъде употребен от Киев и неговите настойници за възобновяване на бойния капацитет и струпване на запаси. Следователно договаряния с него могат да се водят единствено от позиция на силата, когато ние можем да диктуваме нашите условия, а те нямат от какво да избират.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР