Докато сраженията на фронтовата линия в Украйна продължават, украинските военни

...
Докато сраженията на фронтовата линия в Украйна продължават, украинските военни
Коментари Харесай

Военни медици работят неуморно в полевите болници на фронтовата линия в Украйна

Докато сраженията на фронтовата линия в Украйна не престават, украинските военни медици работят неуморно, с цел да обезпечат нужната здравна помощ на ранените украински бойци. Медиците от 47-ма бригада лекуват бойците в полева болница, до момента в който Русия напредва в посока Авдеевка. Репортери от Асошиейтед прес прекараха един ден с лекарите, с цел да се срещнат с живота, който водят.
Те настъпват по всички сектори на фронта и активността им е трескава. Нашите бойци самоуверено се борят с тях с цената на личното им здраве и живот.
Витер - Украински боен доктор от 47-а бригада

Пехотинецът  " Артьом ", получава разтърсване на мозъка след съветска минометна офанзива по позицията им.
На бойното поле е доста мъчно. Справяме се. Поддържаме защитата и това е всичко.
Украински боец " Артьом "

Украйна незабавно изпрати подкрепления в североизточната си Харковска област, с цел да удържи съветския опит за пробив на локалната защита. Според експерти това е сигнал за тактическа смяна във войната от страна на Москва, която украинските управляващи чакаха от седмици. Преди това Украйна съобщи, че е наясно, че Русия събира хиляди бойци по североизточната граница, покрай Харковска и Сумска област. Въпреки че последната сухопътна атака на Русия беше съсредоточена върху елементи от Източна Украйна, ситуирани по-далеч на юг, представители на украинското разузнаване обявиха, че са очаквали офанзива и в североизточната част на страната. 

В края на март силите на Кремъл ускориха бомбардировките над Харков, който е и втория по величина град в Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че военните са очаквали тази последна офанзива и са калибрирали отговора си. Киев е в отбранителна позиция по продължение на почти 1000-километровата фронтова линия и се пробва да построи укрепени отбранителни линии преди този момент, което съгласно публични лица ще бъде по-голяма съветска атака.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР