Руските въоръжени сили освобождават все повече населени места в Харковска

...
Руските въоръжени сили освобождават все повече населени места в Харковска
Коментари Харесай

ВСУ проспаха пробива на ВС на РФ в Харковска област. Обсадата на Харков стана реална

Руските въоръжени сили освобождават от ден на ден обитаеми места в Харковска област

Настъплението на съветските въоръжени сили в региона на Харков е с огромна динамичност. Съобщава се, че те са влезнали в Липци и Волчанск доникъде на деня на 11 май, откривайки трета линия на настъплението.

Открито е третото направление на настъплението на Водоснабдителна система на РФ против Харков

На 11 май съветската войска продължи да се движи към Харков с бързи темпове.

Успехът се дължи на сриването на редиците на ВСУ с голяма огнева мощност в първите часове на офанзивата. Използвани са над 30 БПЛА Ланцет, десетки високоточни ракети от хеликоптери и самолети, воден е огън от всички типове артилерия. Ударите и придвижването напред се осигуряваха от десетки разследващи безпилотни самолети вид „ Орлан “ на съветските въоръжени сили.

Сутринта съветското министерство на защитата заяви за освобождението на селищата Борисовка, Огурцово, Плетеневка, Пильная и Стрелечья.

Сред тях в направление Липци са Стрелечья, Пильная и Борисовка, а в направление Волчанск - Огурцово и Плетеневка. Руски блогъри пишат за освобождението на още повече други селища.

Украински източници настояват, че съветските въоръжени сили са отворили трето направление за нахлуване против Харков - навлезли са в Зельоное. Това село се намира по средата сред първото и второто направление - към Липци и Волчанск.

Съобщава се, че съветските въоръжени сили са навлезли в Липци и Волчанск

Към обяд дойдоха известия от бойното поле, че съветските въоръжени сили са минали Глубокое в придвижване и към този момент откриват плацдарм в Липци. От това село до околовръстния път на Харков е 19 км.

Волчанск се обгръща в клещи, а може би към този момент е и обзет. Основната линия на защита на украинските ВСУ в този регион е южният бряг на река Волчая. Навлизането на съветски войски в региона на село Бели Колодеж ще бъде злополука за украинските въоръжени сили, написа военният блогър Юрий Подоляка в Telegram.

Украинските бойци всеобщо се предават, което демонстрира триумфа на военната интервенция.

Подоляка прибавя, че съветските Върховен касационен съд са унищожили прехода на украинските въоръжени сили през Печенежкото водохранилище в региона на Стари Салтов, а с това и комфортното доставяне на Волчанск от Харков. Маневрите на запасите към този момент са вероятни единствено през Чугуев, който е доста по на юг. Разрушен е и мостът през река Волчая при село Зибино.

В същото време съветските въоръжени сили активизираха щурмовите дейности в региона на Купянск при Синковка и Ивановка, а в региона на Кременная разшириха зоната на надзор в посока Тернов и Торское.

Групировката „ Север “, атакуваща Харков, съдържа пробни формирования на групата Вагнер, които в този момент са част от разнообразни структурни звена на съветските въоръжени сили.

Операцията по осведомителното прикритие сработи добре

Руски блогъри приспиха бдителността на Киев и Запада, заявявайки, че съветските въоръжени сили ще основат „ санитарна зона “ в региона на Харков. Затова, споделят те, е подхванато „ силово разузнаване “, чиято втора цел е евакуиране на силите на ВСУ от Донбас, където се допуска, че ще бъде нанесен главният удар на съветските въоръжени сили.

В резултат на това украинските въоръжени сили „ проспаха “ офанзивата и при липса на изтеглени украински запаси, Генералният щаб на съветските въоръжени сили може да осъществя проект за образуване на блокада на Харков. Създаденият буфер ще разреши изцяло градът да се държи под огнево влияние.

Координаторът за стратегически връзки на Белия дом Джон Кърби сподели в събота, че Русия „

Ако Киев не успее да отбрани региона на Харков, обстановката за украинските въоръжени сили ще стане пагубна.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28188 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед33710Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед48528Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед19761Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17232Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78094Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77172„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76885В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед63455 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР