Военните власти в Мианмар са екзекутирали четирима активисти за демокрация,

...
Военните власти в Мианмар са екзекутирали четирима активисти за демокрация,
Коментари Харесай

Военните власти в Мианмар екзекутираха четирима активисти за демокрация

Военните управляващи в Мианмар са екзекутирали четирима деятели за народна власт, упрекнати в подкрепяне на осъществяването на "терористични актове ", заяви Ройтерс, като се базира на държавни медии от страната.

Това са първите изтезания, осъществени в Мианмар от десетилетия.
 Кяу Мин Ю и Пьо Зеяр Тау са двама от екзекутираните.
Сред екзекутираните са деятелят Кяу Мин Ю и някогашният народен представител и хип хоп реализатор Пьо Зеяр Тау, заяви англоезичният вестник "Глоубъл ню лайт от Мианмар " (Global New Light of Myanmar). Присъдите против тях бяха произнесени през януари и доказани на горна инстанция през юни. Другите двама екзекутирани са Хла Мьо Аун и Аун Тура Зау.

Изданието осведоми, че против четиримата са били повдигнати обвинявания по закона за битка с тероризма и изтезанията са били осъществени съгласно процедурите на пандиза.

В началото на юни Организация на обединените нации, Държавният департамент на Съединени американски щати и Франция осъдиха отхвърлянето на обжалването на присъдите на наказаните.

В понеделник външният министър на Япония Йошимаса Хаяши сподели, че четиримата екзекутирани деятели за народна власт от хунтата в Мианмар ще отдалечат в допълнение Мианмар от интернационалната общественост, съобщи Ройтерс. Това събитие провокира надълбоко терзание в интернационален мащаб.

Хаяши съобщи, че тази постъпка ще изостри настроенията в страната и ще задълбочи спора. Това опонира на многочислените апели от страна на Япония да се направи опит за преодоляване на обстановката в Мианмар по кротичък път, както и нейните претенции за освобождение на арестуваните.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР