Военните не посочват коя организация в Сирия е изстреляла безпилотния

...
Военните не посочват коя организация в Сирия е изстреляла безпилотния
Коментари Харесай

Дрон атакува град Ейлат: Израел нанесе удар по Сирия

Военните не показват коя организация в Сирия е изстреляла безпилотния аероплан към Ейлат, на Червено море, почти на 400 км от най-близката точка на сирийска територия.

 

Но в изказването се споделя, че държавното управление на Сирия носи отговорност " за всяка терористична активност, която се прави от територията на страната. " Няма данни за потърпевши при случая с дрона, който е нанесъл леки вреди.

 

Станалото с дрона се прибавя към поредицата от набези, ориентирани против Израел от района, след злокобната офанзива на " Хамас " против Израел и избухналите по-късно боеве в линията Газа.

 

Свързаното с Иран йеменско придвижване на хусите неведнъж е предприемало офанзиви с ракети и дронове  срещу Израел от 7 октомври насам, като всички те са били свалени или са аварирали.

 

В четвъртък хусите, които ръководят обширни територии в Йемен, в това число столицата Сана, обявиха, че са изстреляли балистични ракети по разнообразни израелски цели, в това число по това, което представител на групировката разказа като военни цели в Ейлат.

 

Израелските военни обявиха, че тяхната система за противовъздушна защита " Ароу-3 " е прихванала ракета, изстреляна към израелска територия покрай Червено море и че системата за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " е прехванала " подозрителна цел " в южната част на пустинята Негев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР