Военните на САЩ извършиха нов удар срещу противокорабни балистични ракети

...
Военните на САЩ извършиха нов удар срещу противокорабни балистични ракети
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нов удар срещу хусите в Йемен

Военните на Съединени американски щати направиха нов удар против противокорабни балистични ракети в следена от хусите част на Йемен във вторник.

Ударът беше ориентиран против четири противокорабни ракети, които бяха на ръба да бъдат разгърнати и представляваха непосредствена опасност за комерсиалните кораби и корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати, обявиха пред ABC News американски чиновници, поискали анонимност.

Ударът – за който за първи път беше обявено от Ройтерс – беше последният случай в продължаващото дърпане на въже в Червено море с подкрепяните от Иран хуси, които ускориха офанзивите си против кораби след настъпването на Израел -Войната на Хамас.

Новината за шлагерите пристигна на фона на известия, че английската петролна компания Shell е спряла доставките през Червено море заради опасения от по-нататъшна ескалация, сподели Wall Street Journal.

Ръководителите на две интернационалните банкови групи на Световния стопански конгрес (WEF) в Давос също предизвестиха частно, че продължаващата рецесия може да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР