Военната инвазия на Русия в Украйна разкри две уязвимости в

...
Военната инвазия на Русия в Украйна разкри две уязвимости в
Коментари Харесай

Лагард, ЕЦБ: Украинската криза разкри някои от слабостите на ЕС



Военната инвазия на Русия в Украйна разкри две уязвимости в стопанската система на Европейския съюз - нейната отвореност и взаимозависимост от веригите на доставки от чужбина от една страна, и разчитането на сила и минерали от страни, които " не са доста другарски настроени " и " могат да бъдат извънредно нападателни " въпреки това, съобщи шефът на ЕЦБ Кристин Лагард по време на Световния стопански конгрес в Давос.

Все отново тя акцентира, че " когато мускулите са стегнати, Европа е невероятна мощ “ и тя работи доста добре " групово ".

Лагард сподели, че Европейската комисия е основала лист с артикули, на които Европейски Съюз разчита в огромна степен на импорт, и прикани за промени в тези области.

Тя също по този начин акцентира политиките за конкуренция, търговия, паричните политики и услугите като секторите, които блокът усъвършенства, само че въпреки всичко може да се подобрят доста повече, и разказа Европейски Съюз като " комерсиална мощ ".

По време на същата полемика на Световния стопански конгрес, озаглавена " Европейско единение в един объркан свят ", нидерландският министър председател Марк Рюте прикани Европейски Съюз да реформира стопанската система си по подобен метод, че да укрепи вътрешния си пазар, което, съгласно него, може да наложи Франция, Германия и Италия да се откажат от част от " суверенитета " във външната си политика макар решаващите връзки на блока със Съединените щати.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР