Военна част от Втори механизиран полк на американските сухопътни сили,

...
Военна част от Втори механизиран полк на американските сухопътни сили,
Коментари Харесай

Ето каква ще е основната мисия на американските войници в Румъния

Военна част от Втори механизиран полк на американските сухопътни сили, която ще дойде в Румъния по-късно през днешния ден, стартира последните си подготовки за дислоциране от Германия, заяви министерството на защитата, съобщи особено за Българска телеграфна агенция организация Аджерпрес.

Около 1000-та американски бойци ще се причислят към намиращите се в Румъния американски сили. Според министерството на защитата местата за настаняване и тренировки ще бъдат оповестени по-късно. Военната част, която съставлява пехотен батальон и ще носи името Оперативна група Кугър (Task Force (TF) Cougar), ще бъде под оперативното командване на американския Пети корпус, съгласно прессъобщение, изпратено до Аджерпрес. Основната задача на ОГ Кугър по време на престоя ѝ в Румъния " ще се състои в осъществяване на подготвителни и взаимни действия със структурите на румънската войска за повишение на равнището на оперативна съгласуемост и взаимно доверие ".

ОГ Кугър ще бъде формирана главно от военнослужещи от Втори механизиран полк, които ще работят с бронирани машини Страйкър (Stryker), дружно с бойци от други специалности - артилерия, инженерни войски, помощни структури и други. " Разполагането на този отряд е част от ограниченията за подсилване на съюзническите позиции на целия източен фланг на НАТО като отбранителна формула за гарантиране на съюзническата сигурност и въздържане на нападателни дейности в района на Черно море. Същевременно то съставлява солидно доказателство за високо равнище на съдействие в региона на сигурността и защитата в границите на Стратегическото партньорство сред Румъния и Съединените американски щати и изпраща мощно обръщение за взаимност сред съдружниците ", се акцентира в прессъобщение на министерството на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР