Заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще

...
Заседание на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) ще
Коментари Харесай

Националния осигурителен институт заседава за осъвременяването на пенсиите от 1 юли

Заседание на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) ще се състои през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция. Ще бъде разисквано осъвременяването на пенсиите от 1 юли. Очаква се съвещанието да стартира от 10:00 ч.

След породили се обществени мнения за опцията нарастването да бъде по-ниско от плануваното, през вчерашния ден сутринта служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов разгласи, че ще предложи актуализацията на пенсиите да бъде с 11 %, както е признато в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година Той сподели, че има нужните за това средства. Това увери и служебният министър председател Димитър Главчев, представен от пресслужбата на Министерския съвет. " Пенсиите ще бъдат изплатени с нарастване в размер на 11%, макар че по „ швейцарското предписание “ размерът на нарастването е единствено 10% ", заяви той.

В късния следобяд бе даден и брифинг, на който Главчев изясни, че хората, които имат право на пенсии, ще получат нарастване с 11%, а не както е по правилото в Кодекса за обществено обезпечаване. Всички планове демонстрират, че няма причина да не бъдат увеличени пенсиите с 11%, удостовери и министър Ивайло Иванов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР