Военен парад в столицата на Северна Корея отбеляза 70-ата годишнина

...
Военен парад в столицата на Северна Корея отбеляза 70-ата годишнина
Коментари Харесай

Ким Чен Ун, Шойгу и Ли Хонгжун посрещнаха военния парад на Северна Корея

Военен церемониал в столицата на Северна Корея означи 70-ата годишнина от края на Корейската война, честван в Северна Корея като " Ден на успеха " . Това се случи в четвъртък вечер, предава " Ройтерс ".

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун, съветският министър на защитата Сергей Шойгу и членът на Политбюрото на Китайската комунистическа партия Ли Хонгжун участваха на събитието.

Присъствието на съветската и китайската делегация на събития с нуклеарните ракети на Северна Корея изпъква на фона на предходната политика на Пекин и Москва, когато те се опитваха да се дистанцират от нуклеарните оръжия и развиването на балистични ракети на своята съседка.

Тримата, се забавляваха и отдаваха чест на севернокорейските войски и оръжията на парада.
 Ким Чен Ун се хвали с нуклеарни ракети пред Шойгу
Ким Чен Ун се хвали с нуклеарни ракети пред Шойгу

И Русия, и Китай не разрешиха нуклеарните ракети на КНДР в Организация на обединените нации, само че Москва към този момент е удовлетворена от нуклеарната рационализация на Ким

В него бяха включени най-новите междуконтинентални балистични ракети Hwasong-17 и Hwasong-18 на Северна Корея, съгласно севернокорейската държавна медия (KCNA). Смята, че ракетите имат задоволително обсег, с цел да ударят цели на всички места в Съединените щати.

В тирада на парада министърът на защитата военачалник Кан Сун Нам упрекна Съединените щати и техните съдружници в увеличение на напрежението в района.

Събитието включваше и прехвръкване от нови атакуващи и шпионски дронове.

Новите дронове за наблюдаване могат да се употребяват за изследване на цели в действително време, осъществяване на оценка на вредите по време на война и като цяло възстановяване на стратегическата информираност за обстановката, сподели Анкит Панда от основаната в Съединени американски щати Фондация Карнеги за интернационален мир.

Новите атакуващи дронове биха имали лимитирана приложимост във война на Корейския полуостров поради тяхната накърнимост към противовъздушната отбрана, само че " Северна Корея може да се опита да предложи тези дронове на външни клиенти ", сподели Панда.
 Делегации от Русия и Китай отиват в Северна Корея по случай годишнина от Корейската война
Делегации от Русия и Китай отиват в Северна Корея по случай годишнина от Корейската война

Северна Корея готви огромен боен церемониал за 27 юни

Ким беше хазаин на банкет за Шойгу. По време на работен обяд севернокорейският водач се закле в взаимност с съветския народ и неговата войска. Шойгу похвали севернокорейската войска като най-силната в света. Двамата също така разискаха стратегическа сигурност и съдействие в защитата.

На друга среща Шойгу прочете приветствена тирада от съветския президент Владимир Путин. В нея той благодари на Северна Корея за поддръжката ѝ по време на " специфичната военна интервенция " в Украйна, оповестиха държавните медии.

Вашингтон упрекна Пхенян, че дава оръжия на Русия за нейните военни старания в Украйна. Заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател сподели в четвъртък, че Съединени американски щати са доста загрижени за връзките сред Москва и Пхенян. Самите Пхенян и Москва отхвърлиха да са правили покупко-продажби с оръжие.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик сподели: " Всички членове на Съвета за сигурност и, почтено казано, всички държави-членки на Организация на обединените нации споделят една и съща отговорност за съблюдаване на резолюциите на Съвета за сигурност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР