Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Иванова се

...
Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Иванова се
Коментари Харесай

Жега в ефир! Костадинов и водещи на Нова се хванаха за гушите, Николаев го закова

Водещата на утринния блок на Нова телевизия Мира Иванова се опълчи на Костадин Костадинов за гоненето на медии. На няколко пъти в изявление с водача на „ Възраждане “ тя акцентира, че изгонените от водача на „ Възраждане “ медии от конференцията в Българска телеграфна агенция са нейни сътрудници, не го сподели, само че загатна, че това не е вярно.

Костадинов ѝ отговори, че Нова телевизия е българска медия и не е финансирана от Американското посолство. Иванова категорично попита и къде в американския закон за задграничните сътрудници написа при какви условия се гонят медии от политици.

Костадинов неколкократно даде обещание „ Възраждане “ да внесе законопроект в Народното събрание, който да се опира точно на закона за задграничните сътрудници в Съединени американски щати.

Лидерът на „ Възраждане “ сподели, че това към този момент е сторено, а на въпроса на Иванова не отговори съответно, като посочи, че той четял всевъзможни медии, с цел да се осведоми „ за пропагандата “.

Колегата на Иванова – Виктор Николаев, попита Костадинов и за какво употребява американската платформа Фейсбук, откакто не вижда Съединени американски щати като нещо положително.

Лидерът на „ Възраждане “ отвърна: за какво американците употребили българското откритие компютър.

Николаев отвърна с въпрос – а Вие за какво не ползвате компютъра на Джон Атанасов, не актуалните?

Джон Атанасов е роден в Съединени американски щати, татко му е българин, а майка му – ирландка. Счита се за „ татко на компютъра “, само че това е постоянно поставяно под въпрос да вземем за пример поради работата на Алън Тюринг – индивидът, с помощта на който през Втората международна война Англия съумява да пробие немската шифрова машина „ Енигма “.

Именно Тюринг образува концепциите за логаритъм и изчислимост, а работата на Атанасов е ориентирана към намиране на елементарен метод за решение на диференциални уравнения.

Атанасов, дружно с Клифърд Бери, основават първообраз на машина, която трансформира десетичните цифри в двоични, прави аритметични интервенции, употребява логичен изрази и записва междинните резултати в регенеративна памет.

Но правилата на действие на актуалните компютри са дефинирани от Курт Гьодел, Алонзо Чърч и Алън Тюринг в интервала 1930 – 1936 година и са в основата на теорията на изчислимостта. През 1932 – 1933 година Алонзо Чърч и Стивън Клини дефинират функционалното програмиране.

През 1934 година Алън Тюринг дефинира динамичното програмиране. Тези две дефиниции в действителност основават рамката на актуалната стратегия.

Затова и Джон Атанасов има самопризнание за извънреден индиректен, а не директен принос при основаването на актуалния компютър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР