Водещ в bTV: Защо веднага след изборите Бойко Борисов казва,

...
Водещ в bTV: Защо веднага след изборите Бойко Борисов казва,
Коментари Харесай

Рецепта за счупена държава: Избори с бюлетини – брои ГЕРБ

Водещ в bTV: Защо незабавно след изборите Бойко Борисов споделя, че нямате проблем с машините?

Тома Биков: Какъв проблем да има с машините, като ние спечелихме изборите. Проблемът е с какъв брой ги спечелихме.

Едва ли има по-директно самопризнание за какво ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия желаят ръчното преброяване на хартиени бюлетини да е единственият формален резултат от изборите. Пределно ясното пояснение на депутата от ГЕРБ постави ред в хаоса от неуместни причини, с които оформилата се коалиция в Народното събрание се хвърли да преправя изборните правила.

И даде директна връзка с припомнения около епичната борба с машините видеозапис, в който някогашният пловдивски кмет и локален партиен водач Иван Тотев инструктира съратниците си в предизборната акция: „ …г-н Захов, мога да го похваля, направи няколко невалидни в неговата секция, само че като цяло броят на невалидните бюлетини не е най-хубавият.

Реклама

Всички знаем, че това е един от методите, с които може да имаме преимущество. …от седем и половина, до момента в който свършим – ще си приказваме за самия избирателен ден и за това по какъв начин се брои. “

С тази технология изборите в действителност се печелят с толкоз, с колкото би трябвало. Преди вота през 2017 година социолозите дълго време даваха съвсем паритет сред Българска социалистическа партия и партията на Борисов, само че най-после ГЕРБ завоюва с удобна преднина.

Телевизионните шамани хвалеха „ джипката “ на някогашния министър председател, а публиката по този начин и не разбра ролята на рекордните 120 хиляди невалидни бюлетини за резултата от изборите, както и за чия сметка са били.

Машините мощно нарушиха този комфорт. „ Няма да ги допуснем и точка по въпроса! “, съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи с звук на ядосан самовластник.

Ефектът от всичко това наподобява подозрителен – видя се, че пристигнала благодарение на всеобщ брой невалидни бюлетини власт неизбежно ражда и всеобщо изразявана на улицата опозиция. Защото характерът й по изискване е подобен, че доста скоро и страната стартира да се усеща като невалидна.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР