Водена от Румен Петков руска делегация поднесе цветя на паметника

...
Водена от Румен Петков руска делегация поднесе цветя на паметника
Коментари Харесай

Водена от Румен Петков руска делегация поднесе цветя на паметника на Цар Освободител за 140 години от Плевенската епопея

Водена от Румен Петков съветска делегация сервира цветя на паметника на Цар Освободител Александър II във връзка 140 години от Плевенска епопея, предава „ Фокус ".

Делегацията е в България във връзка кръглата годишнина от Освобождението на Плевен от турско иго и ще се включи в тържествата във връзка празника. Делегацията е водена от Румен Петков, ръководител на Инициативния комитет в Плевен за отбелязване на годишнината. Сред гостите от Русия са княз Никита Дмитриевич Лобанов Ростовский, ръководителят на Руското историческо общество Юрий Петрович и Алексей Громико, внук на известния политик Андрей Громико и други. Гостите честитиха празника на Плевен и показаха благодарност към подвига на съветските солдати.

От българска страна на събитието участваха ръководителят на АБВ Константин Проданов, който поздрави с добре пристигнали съветските посетители в България. Почит към подвига на жертвалите се за българската независимост отдадоха и историкът Георги Марков, както и редица общественици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР