Водачът на опозиционната в северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски

...
Водачът на опозиционната в северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски
Коментари Харесай

Зоран Заев не подава оставка. Какво става в Скопие?

Водачът на опозиционната в северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски (на снимката) разгласи през днешния ден, че ще изчакат до понеделник министър председателят Зоран Заев да подаде оставката си в Народното събрание. Ако това не стане, Мицкоски разгласи, че ще бъде стартирана процедурата за оставка на държавното управление.

По думите му е обезпечено болшинство за свалянето на социалистическото държавно управление и той ще се опита да образува дейно политическо държавно управление, способно да се оправи с икономическите, енергийни и здравни провокации. „ Ако не мога да направя това “, сподели той, „ единствената опция е да се отиде на бързи предварителни избори “.

„ Това значи, че в идващия интервал ще се опитам, дублирам, ще се опитам да сформира ново държавно управление и това ще стане единствено в случай че съм сигурен, че ще бъде държавно управление със съществено доверие, държавно управление със мощни институции, които ще подсигуряват непоклатимост, нова сила и успеваемост в промените и проблемите, които следват. Ако тази цел не бъде реализирана и не осигуря цялостна успеваемост на държавното управление, нужна за справяне с рецесии, битка с корупцията и престъпността, които са главният проблем у нас, то това, което остава като единствен вид, са предварителни парламентарни избори “, сподели Мицкоски на конференция.

Той добави, че 61 народни представители са се подписали, че това държавно управление отпред със СДСМ и Зоран Заев към този момент няма доверие и легитимност. Засега, счита той, макар натиска от някои да се отдръпват, няма и дума, че това може да се случи.

„ Бих желал да имаме политическо държавно управление, което да има цялостен потенциал да извърши мандата до 2024 година, да организира промени, да извършва всичко належащо и всичко, с което сме ангажирани. Ако това не стане, бързите парламентарни избори са неизбежни, тъй като хората в Македония желаят да видят решения “, сподели Мицкоски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР