Водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ за

...
Водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ за
Коментари Харесай

Безплатни лекарства ще вдигнат стандарта на живот

Водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ за Сливен Дора Христова е родена в Ямбол. Средно обучение приключва в Икономически колеж „ Г. С. Раковски ” в града, а висше през 1991 година в Икономически университет във Варна. Две години по-късно придобива компетентност „ Банкер – икономист ”. Работила е като валутен счетоводител в банка, шеф на счетоводна адвокатска фирма, основен счетоводител и началник на финансово- счетоводен отдел. Дългият й трудов стаж на виновни позиции в влиятелни компании са я построили като добър експерт във финансово-счетоводнатаобласт, данъчното, трудовото и осигурителното законодателство. Депутат от 44-о Народно събрание от Политическа партия ВОЛЯ, член на Комисия бюджет и финанси и Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система. Има щерка на 35 години и наследник на 30 години и внучка на една година.

- Г-жо Христова, кои са най-големите проблеми в област Сливен?

- Проблемите на хората от региона са същите, каквито са проблемите на множеството хора в България – желаят да имат работа, положително възнаграждение и да живеят по-спокойно и щастливо. За страдание тук има няколко тревожни трендове, израз на управленческа беззащитност – беднотия, огромна безработица, ниски приходи и пенсии, липса на вложения, доста огромен % необразовани – публично 1/3 от хората в града са или с главно обучение, или нямат и такова. В Сливен следим максимален % на деца, спрени от учебно заведение. По БПВ региона е на предпоследно място у нас преди област Силистра.  Градът е с минимум средства на глава от популацията по европейски планове. Тревожното положение на района си проличава още по-силно, когато го съпоставим с близката област Бургас.

- Какви решения предлага Патриотичната коалиция Воля и НФСБ за тези в действителност тежки проблеми?

- Приложена в живота, нашата стратегия може с бързи темпове да реши най-важните проблеми както на локалните хора, по този начин и на всички български жители. Ние ще увеличим незабавно всички пенсии с 200 лв., с цел да могат възрастните хора да имат по-достоен и спокоен живот. За пенсионерите над 65 години предлагаме безвъзмездни медикаменти, което ще ги облекчи в допълнение, както и безвъзмездни медикаменти за всички възпитаници до 18 години, ходещи постоянно на учебно заведение. Тези две ограничения ще покачат стандарта на всяко едно семейство. Разбира се, безплатните медикаменти за възпитаници ще стимулира фамилиите да пращат постоянно децата си на учебно заведение. За стимулиране на дребния и междинния бизнес, които дават 90 % от данъчните приходи, предвиждаме редица ограничения като двойно повишаване на прага за регистрация по Данък добавена стойност.  Но най-съществената крачка за българската стопанска система е реализиране на концепцията на господин Марешки, който предложи и Народно събрание одобри, в България да бъде построена държавна верига от бензиностанции. За страдание това решение не беше осъществено, а то би имало голям и неотложен резултат върху всички артикули и услуги у нас, защото с понижаване на транспортните разноски ще спадне и тяхната себестойност.  Г-н Марешки се ангажира да построи бензиностанции със обективни цени в регионите, в които получи най-малко 10 % поддръжка. В градовете, в които го е осъществил, благотворното въздействие на „ Ефекта Марешки ” се усеща незабавно Това е част от борбата с картела, който ограбва от десетилетия България.  Не е морално с държавна поддръжка да съществуват монополи, които продават всеки литър с 40-50 ст. надценка на всеки литър в най-бедната страна в Европа.  Днес сме най-отчаяната и бързоизчезваща нация в света и по тази причина 2 милиона младежи емигрираха, търсейки естествен живот зад граница.

Хората от листите на Патриотичната коалиция сме хора от бизнеса, потвърдени експерти в своите области, решаващи бързо проблемите. Ние можем да променим България.  

- Вие предложихте в Народното събрание промени в Кодекса за общественото обезпечаване, само че те не бяха признати.

- Да, предложих да отпадне признатото през 2010 година изменение, което планува първите 3 дни от болничните да са за сметка на бизнеса, т.е. работодателя, а не на страната. Тогава тази мярка бе призната като краткотрайна, само че остана към този момент 11 години непроменена, а не е обективна. За страдание предлагането на ВОЛЯ не бе утвърдено от другите парламентарно показани партии.   Което е в действителност рисково, тъй като заплашва доста компании с банкрут, а дребният и междинният бизнес са основата на всяка стопанска система. Във времената на пандемия и голяма застоялост на цели браншове, страната би трябвало да анулира тази смяна. ВОЛЯ внесе доста още градивни и потребни оферти – например  Закон за безмълвното единодушие, унищожаване на подоходния аршин за месечните добавки за деца и тяхното двойно нарастване, видеонаблюдение след края на изборния ден при броенето на бюлетините.  Ние спряхме анкета с джендър-въпроси в 900 български учебни заведения, загрижени за нашите изконни полезности и обичайното семейство.  ВОЛЯ остана единствената партия, за която нямаше освен сигнали, а и подозрения за корупция.  Надявам се, че хората са оценили по достолепие работата ни.

- Какво бихте поискали на гласоподавателите от област Сливен?

- Да са здрави, да мислят за бъдещето и никога да не продават гласа си.  Вярвам, че те са оценили рационалността и приложимостта на нашите планове. Ако желаят по-добър живот още на следващия ден, по-добро бъдеще за децата си, по-достойни старини за родителите си, дано да изберат бюлетината с номер 24.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР